Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’OMT lliura el certificat UNWTO.QUEST a Mallorca

L’OMT lliura el certificat UNWTO.QUEST a Mallorca

(03/06/2021)

És la primera vegada que una destinació turística europea rep aquest reconeixement

El director executiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, s’ha desplaçat a Mallorca per lliurar personalment el certificat UNWTO.Quest per a la Fundació Mallorca Turisme a la presidenta Catalina Cladera. Es tracta d’un reconeixement que atorga la institució internacional per reforçar la qualitat i l’excel·lència de lideratge en les destinacions turístiques del món. 

L’acte de lliurament s’ha duit a terme a Raixa, on després s’ha celebrat un col·loqui entre Cladera i Butler, moderat per Manuel Molina (Hosteltur). L’objectiu era donar a conèixer a la societat mallorquina aquest reconeixement. Ha comptat amb la presència de les vicepresidentes del Consell, Bel Busquets i Aurora Ribot, dels consellers i conselleres de la institució insular i de representants de la Fundació Mallorca Turisme. A més, hi han assistit la directora general de Turisme del Govern balear, Rosana Murillo; el senador Cosme Bonet; i representants d’ajuntaments de l’illa com el de Calvià o de Palma. 

«Estam molt satisfets de ser la primera organització de gestió de destinacions turístiques turístiques d’Europa que rep aquesta certificació de qualitat que atorga l’OMT», ha apuntat la presidenta Cladera. «Això vol dir que estam fent bé les coses a l’hora de gestionar i en aspectes fonamentals com la seguretat sanitària, planificació i visió estratègica en termes de qualitat turística»

Manuel Butler, per la seva banda, ha afirmat que aquest és un reconeixement únic, similar als reconeixements que fa la UNESCO als patrimonis de la humanitat. "L'aposta pel futur i per la sostenibilitat de Mallorca es concreta amb aquest acte"

 


Valoració de l’OMT sobre la Fundació
Amb l’anàlisi feta prèvia al lliurament del certificat, l’OMT ha pogut comprovar que l’estratègia de Mallorca i les seves fórmules de gestió turística estan en línia amb l'acció que promou l’organització internacional més important en matèria turística, de la qual l’illa també és membre des de fa uns mesos. 

La Fundació Mallorca Turisme va obtenir una puntuació especialment alta en els camps de la promoció i la comunicació, i en el foment de grans esdeveniments. A més, l’illa va ser reconeguda com un exemple inspirador en l’avenç cap a la competitivitat i per treballar amb altres institucions públiques i socis rellevants, com ara del camp acadèmic. Per tant, es reconeix l’esforç per una governança basada en la col·laboració publicoprivada. 

Aquesta certificació té una validesa de quatre anys, amb possibilitat de renovació, i va ser creada per millorar i reconèixer l’excel·lència i la qualitat en tres àrees clau: lideratge estratègic, execució eficaç i governança eficient.

 

Audiència de la presidenta amb Butler
Avui matí, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha rebut en audiència al director executiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, acompanyats pel conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el secretari tècnic del Departament que ha gestionat la candidatura de Mallorca a Observatori de Turisme Sostenible, Joan Gaspar Vallori.