Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca rep una ajuda de 408.000 euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la rehabilitació de l'edifici que albergarà la nova seu de l'ADT

El Consell de Mallorca rep una ajuda de 408.000 euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la rehabilitació de l'edifici que albergarà la nova seu de l'ADT

(26/10/2022)

El programa d'ajuda del MITMA està dirigit a la rehabilitació d'edificis de les administracions públiques i l'Oficina de Fons Europeus del Consell ha prestat un suport integral als 6 ajuntaments de Mallorca han aconseguit gairebé 6,3 milions d'ajudes europees per a la rehabilitació d'edificis públics

El Consell Insular de Mallorca va presentar a  la convocatòria d'ajudes per a la rehabilitació d'edificis de titularitat pública, en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència, el projecte "Reforma de l'edifici de la seu de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca", el qual ha estat aprovat amb un import de 408.875 €. Aquest import prové del Pla d'Impuls per a la Rehabiilitació d'edificis Públics (PIREP), dotat en total amb 307 milions d'euros que provenen de fons europeus, i que s'han destinat a més de 380 projectes de rehabilitació presentats per administracions locals i supralocals. 

L'increment d'ajuntaments adherits que han dipositat la seva confiança en l'ADT per protegir la legalitat urbanística en el sòl rústic del seu municipi ha significat un augment de feina de l'ADT. Cal tenir en compte que s'ha passat dels 6 ajuntaments que hi havia el 2015 als 35 que hi ha actualment. Durant aquesta legislatura s’han adherit 8 els municipis. Per donar resposta a la demanda, s'ha augmentat el plantilla en 12 persones. Actualment hi ha 44 treballadors a l'Agència.

D'altra banda, el suport integral de l'Oficina de Fons Europeus (OFE) del Consell de Mallorca ha estat clau perquè 6 ajuntaments de l'illa hagin aconseguit 6,2 milions d'euros d'ajudes europees per a la rehabilitació d'edificis públics.

Els beneficiaris d'aquestes ajudes europees que coordina el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana són els ajuntaments de Sóller, Consell, Santa Eugènia, Vilafranca de Bonany, Sant Llorenç des Cardassar i Selva. Aquests sis municipis de Mallorca, que han rebut el suport de l'OFE han estat triats entre les més de 1.065 sol·licituds de possibles beneficiaris de tota Espanya que han demanat aquestes ajudes.

El conseller de Presidència, Javier de Juan ha mostrat la seva satisfacció. "Hem assolit el resultat que cercàvem i continuarem fent feina en aquest mateix sentit perquè més ajuntaments es puguin beneficiar de totes les ajudes estatals o europees".

De Juan també ha remarcat la vocació municipalista del Consell de Mallorca. "Estam devora dels ajuntaments perquè sabem que són el que atenen de forma més directa als ciutadans i també som conscients de les seves mancances i necessitats. Ajudar-los a ells, és a ajudar a Mallorca", ha dit.

L'equip de l'OFE prèviament a l'obertura de la convocatòria d'aquestes ajudes per a la rehabilitació d'edificis, seguint les directrius de la Direcció Insular de Coordinació del Departament de Presidència del Consell de Mallorca va mantenir reunions amb el Col·legi d'arquitectes i amb la Direcció General d'Habitatge. Posteriorment per preparar les sol·licituds amb els ajuntaments, l'OFE s'ha fet càrrec de la redacció de la memòria ha coordinat les reunions amb els tècnics i ha resolt els dubtes i consultes tècniques i jurídiques.

Els municipis que varen presentar sol·licitud i han obtingut resolució positiva han estat 6 ajuntaments i l'import obtingut ha estat de 6.277.052,14€.
- Ajuntament de Sóller amb el projecte "Rehabilitació edifici cultural Escolàpies" per un import de 1.963.740,33€
- Ajuntament de Consell amb el "Projecte Reforma Ajuntament de Consell" per un import de 1.124.000€
- Ajuntament de Santa Eugènia amb el projecte "Reforma edifici "Ajuntament Vell"" per un import 1.339.623,13€
- Ajuntament de Vilafranca de Bonany amb el projecte "Reforma de l'edifici de l'ajuntament" per un import 790.317,84€
- Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar amb el projecte "Reforma escola municipal. Centre de primer cicle Educació Infantil" per un import de 234.535,28€
- Ajuntament de Selva amb el projecte" Casa Municipal de Moscari centre cultural" per un import de 824.835,56€.

Per la seva banda, de Juan ha agraït al bona feina de l'OFE i la confiança i la col·laboració dels municipis que han estat beneficiaris d'aquestes ajudes.