Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS duu a terme el III Recompte de persones sense sostre de Mallorca

L'IMAS duu a terme el III Recompte de persones sense sostre de Mallorca

(29/03/2019)

Les dades provisionals de l'estudi situen 208 persones al carrer i altres 466 en centre d'allotjament

L'àrea d'Inclusió Social de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials ha organitzat el III Recompte de Persones sense sostre de Mallorca, que s'ha duit a terme la nit del 27 de març, entre les 21h i les 00h a diferents indrets de l'Illa. Les dades provisionals, que poden patir canvis en els pròxims dies, situen 208 persones dormint al carrer i altres 466 en diferents centres d'allotjament per a persones sense llar. De les persones localitzades al carrer 198 es trobaven al municipi de Palma, 9 a Alcúdia i 1 a Inca.

Aquesta tercera edició del recompte ha comptat amb 197 participants, 78 coordinadors i 119 voluntaris, entre els quals es trobaven la vicepresidenta de l'IMAS, Caterina Mas i la directora insular d'Inclusió Social, Teresa Vallespir. Els voluntaris, repartits en 60 equips han recorregut els carrers de Palma i la part forana amb l'objectiu de conèixer la realitat de les persones sense llar per tal d'adequar i millorar els recursos i serveis d'atenció adreçats a aquest sector de la població.

Enguany s'han introduït canvis en la metodologia de recollida de la informació, ja que els voluntaris han disposat d'una aplicació mòbil que s'ha pogut utilitzar en qualsevol dispositiu que els ha permès introduir les dades de les persones comptabilitzades així com la seva localització exacta. D'aquesta manera s'ha guanyat en precisió i en rapidesa a l'hora d'analitzar els resultats de les enquestes fetes a les persones que pernocten al carrer o en algun dels centres d'acollida.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver donà el sus al recompte, que després de tres edicions permetrà oferir una diagnosi més precisa del sensellarisme a Mallorca i avançar en les estratègies per abordar-ho.