Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’Hospici de Felanitx acollirà una residència per a persones amb discapacitat

L’Hospici de Felanitx acollirà una residència per a persones amb discapacitat

(17/09/2021)

El conseller Javier de Juan ha destacat que el centre permetrà la interacció entre diferents usuaris d’Aproscom i les persones dependents del centre de dia de gent gran de l’IMAS.

El conseller de Drets Socials del Consell de Mallorca i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, el president de Aproscom, Pedro Suñer, i el batle de Felanitx, Jaume Montserrat, han assistit avui a Felanitx a l’anunci del conveni entre l’Ajuntament de Felanitx i Aproscom per posar en marxa una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel•lectual a l’Hospici de Felanitx. 

Concretament, aquest centre comptarà amb un total de vuit places, que s'afegiran a les 741 places de centre de dia i a les 388 places de residència per a persones amb discapacitat que gestiona l'IMAS mitjançant concerts socials, i aproparem aquests recursos a persones del municipi que a dia d'avui s'han de desplaçar, fent més accessibles els serveis a les persones que ho necessiten i a les seves famílies.

El consistori felanitxer cedirà a Aproscom la primera planta de l’Hospici, així com la zona de cuines situada a la planta baixa de l’edifici, on hi continuarà havent-hi el centre de dia per a persones majors dependents que gestiona directament l’IMAS. 

En aquest sentit, el conseller Javier de Juan ha assenyalat que «l’Hospici pot ser un referent de serveis socials de de Felanitx i també de la comarca. Es tracta d’un model innovador que no es centra en un col•lectiu sinó que acull diferent persones amb diferents necessitats». En aquest sentit de Juan ha destacat «el fet que els dos serveis s’ubiquin al mateix edifici permetrà la interacció entre la gent gran del nostre centre de dia i les persones amb discapacitat del centre d’Aproscom, quelcom que des de la institució insular valoram molt positivament ja que ens permet treballar amb un ventall més ampli de possibilitats per estimular les habilitats cognitives dels nostres usuaris».