Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’elisir d’amore, de Donizetti, obre la 36a Temporada d’Òpera del Teatre Principal

L’elisir d’amore, de Donizetti, obre la 36a Temporada d’Òpera del Teatre Principal

(05/10/2021)

També es representaran Un ballo in maschera i Contes d’Hoffmann

El Teatre Principal obrirà la 36a Temporada d’Òpera amb L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti, en un muntatge signat per José Martret i que compta amb Diego Martín-Etxeberria com a director musical, i que es representarà a la Sala Gran els dies 20, 22 i 24 d’octubre.

La 36a Temporada d’Òpera es completarà amb els títols Un ballo in maschera(26 i 28 de febrer i 2 de març), el concert Stabat Mater (10 d’abril), Les voix (6 i 8 de maig) i Contes d’Hoffmann (8, 10 i 12 de juny).

Han presentat la temporada la consellera de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets; el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà; el gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Malondra, així com tot l’equip artístic de L’elisir d’amore.

Bel Busquets ha destacat l’esforç del Teatre Principal «i de tot el personal dirigit per Josep R. Cerdà per oferir una temporada d’òpera de qualitat i amb molt presència de talent local». 

L’elisir d’amore és una producció pròpia del Teatre Principal que s’estrenà el maig de 2019 amb un gran èxit de crítica i de públic. De fet, la gran acollida que va tenir aquest títol fa dos anys ha estat clau per programar-la novament a la 36 Temporada d’Òpera.

En aquesta ocasió, el muntatge s’ha hagut d’adaptar a les noves normes sanitàries derivades de la pandèmia de la covid-19 i així el Cor del Teatre Principal haurà de cantar amb mascaretes homologades FFP2 i els coristes es podran mantenir en una distància d’un metre, una circumstància que millora la mobilitat sobre l’escenari respecte a normes de la temporada passada, tal com ha anunciat Josep R. Cerdà.

L’elisir d’amore està interpretat per Veronica Granatiero (Adina), Juan Antonio Sanabria (Nemorino), Toni Marsol (Dulcamara), Joan Martín-Royo (Belcore) i Irene Mas (Gianetta) en els principals papers, a més de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida per Diego Martín Etxebarria.

Un altre dels atractius d’aquesta producció és el vestuari, obra del reputat figurinista Lorenzo Caprile i l’escenografia que ve signada per Alessio Meloni.

La segona cita de la 36a Temporada d’Òpera serà els dies 26 i 28 de febrer i el 2 de març amb Una ballo in maschera, de Giuseppe Verdi, que arribarà al Teatre Principal en una coproducció de l’Auditorio de Tenerife i el Teatro Regio di Parma.

Dirigida per Marina Bianchi a l’escenari i per Andrea Sanguinetti al fossat, estarà interpretada per Antonio Corianò i d’altres solistes, que és decidiran en audicions obertes, a més del Cor del Teatre Principal i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

El 10 d’abril, el Concert de Pasqua estarà dedicat a Stabat mater de Giacomo Rossini, amb el Cor del Teatre Principal, amb direcció de Pere Víctor Rado, i l’orquestra Acadèmia 1830, dirigida per Fernando Marina.

Les voix és un nou producte operístic contemporani que arriba de la mà de Pablo López i Maia Planas. Es tracta de l’òpera La voix humaine, de Francis Poulenc, i de La veu sàuria, de Mariona Vila. La segona és una òpera de nova creació composta per a l’ocasió que dialogarà amb el clàssic de Poulenc.

Serà interpretada per Pablo López i Maia Planas amb Magí Garcies al piano i amb una espectacular posada en escena audiovisual de Tonina Matamalas i l’escenografia i el vestuari d’Elionor Sintes. Les funcions seran els dies 6  i 8 de maig.

La 36a Temporada d’Òpera baixarà el teló els dies 8, 10 i 12 de juny amb Contes d’Hoffmann, de Jacques Offenbach. Aquesta òpera de gran format comptar amb la direcció musical de la taiwanesa Yi Chen Lin i solistes de la talla del mexicà Ramón Vargas, Simón Orfla, Annalisa Stropa i Carlos Daza, entre d’altres, que seran seleccionats en audicions obertes.

Un dels grans atractius de la 36a Temporada d’Òpera és cartelleria que s’ha encarregat a tres reputades il·lustradores mallorquines: Margalida Vinyes, autora del cartell de L’elisir d’amore; Flavia Gargiulo, que s’ha encarregat d’ Un ballo in maschera; i Enriqueta Llorca, Contes d’Hoffmann.