Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’Arxiu del So i de la Imatge del Consell rep el fons audiovisual de la Fundació Sa Nostra

L’Arxiu del So i de la Imatge del Consell rep el fons audiovisual de la Fundació Sa Nostra

(28/11/2019)

Són 2.516 vídeos i 14.500 fotografies que recullen les activitats culturals de l’Obra Social de 1990 fins a 2010.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha signat avui en nom del Consell de Mallorca l’acceptació de la donació del fons audiovisual de la Fundació Sa Nostra Caixa de Balears, juntament amb el president de la Fundació Sa Nostra Caixa de Balears, Jaime Canudas. Tot aquest material ara passarà a formar part de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell. A la signatura, que ha tengut lloc a la Misericòrdia, també hi ha assistit la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, Bel Busquets.

El fons audiovisual de la Fundació Sa Nostra comprèn 2.516 arxius en format de vídeo i 14.500 fotografies. Recullen les activitats de l’Obra Social de Sa Nostra des de 1990 fins a 2010. Entre les quals destaquen un gran nombre de conferències, entrevistes, cursos, exposicions i actes diversos. També hi trobam una sèrie d'entrevistes de personalitats del món de la cultura i de l’art enregistrades en vídeo.

Sa Nostra va fer, durant prop de vint anys, difusió de les pel·lícules fonamentals de la història del cinema, que s’ha conservat en còpies dels films exhibits i en la revista Temps moderns. En definitiva, l'Obra Social de Sa Nostra fou un dels centres de cultura més actius de Palma la dècada dels 90. La col·lecció sencera està valorada en gairebé 18.000€ i el Consell es compromet en conservar-la i a fer-ne difusió.

L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca, creat pel Consell de Mallorca el 1999, és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. De lliure accés per a tota la ciutadania, té com a objectiu localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l’illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.