Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’artista Banek pinta un mural al pont de la via connectora a l’altura de Marratxí

L’artista Banek pinta un mural al pont de la via connectora a l’altura de Marratxí

(02/02/2019)

El felanitxer Pere Botsmann, conegut artísticament com Banek, és l’encarregat de donar vida a les parets del pont de la via connectora (Ma-30) a l’altura de la carretera vella d’Inca (Ma-13A) al quilòmetre 7,2, gràcies al mural Hipoderma 2

Després d’exposar les creacions d’Hipoderma a diferents sales d’exposicions de l’illa, Banek trasllada a gran format (Hipoderma 2) el que fins ara havia pintat a petita escala. 

Aquesta setmana, Banek ha explicat a les autoritats l’actuació que du a terme des del mes de desembre i que consta de dues fases. En aquesta primera fase, pinta la part del pont que toca a la carretera i, en la segona, donarà color a l’altra part de la infraestructura just per on passa el tren. D’aquesta manera, tant els conductors i conductores com les persones que vagin en tren, podran gaudir dels colors i de les formes del mural. 

Segons l’autor, l’obra és «com un paisatge, inspirat en una cosa interna del cos. És una cosa impossible, un paisatge impossible inspirat en una cosa microscòpica». Hipoderma 2 pretén fer visible els teixits més recòndits i íntims de l’ésser humà, com són les cèl·lules. 

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha assegurat que «amb aquesta intervenció volem que l’art també estigui a peu de carretera i, alhora, evitar així que les infraestructures s’embrutin amb grafits». Garrido ha visitat la intervenció artística acompanya del batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, i el regidor de l’Ajuntament de Marratxí Miquel Cabot.