Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’àrea de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l’IMAS premiada per la confederació Plena Inclusión

L’àrea de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l’IMAS premiada per la confederació Plena Inclusión

(08/10/2019)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha felicitat en persona el personal de l’àrea pel reconeixement «al nou paradigma de servei de l’IMAS»

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat aquest matí la seu de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), per felicitar personalment les i els treballadors de l’àrea de Persones amb Discapacitat i Innovació Social pel reconeixement que han rebut el conjunt d’accions i serveis d’aquesta àrea.

Cladera, que ha estat acompanyada pel president de l'IMAS, Javier de Juan, el vicepresident Jaume Tortella i el director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social, José Manuel Portalo, s’ha dirigit als professionals de l’IMAS, als qui ha volgut donar l’enhorabona per aquest premi «que posa en valor el nou paradigma de l’IMAS sobre com fem feina per la nostra societat». La presidenta ha destacat que «a Mallorca tenim molta sort de comptar amb professionals com vosaltres, que treballau per a què les persones amb discapacitat tenguin unes expectatives i un model de vida com qualsevol altre ciutadà».  A més, ha remarcat que es tracta «d’una qüestió d’igualtat i de justícia. És la societat en la qual creïm i per la que treballam dia a dia. I això és possible gràcies a la feina de persones com vosaltres».

Durant el II Encuentro de Prácticas Admirables que organitza la federació Plena  Inclusión i que tengué lloc a Saragossa els passats 26 i 27 de setembre, es va reconèixer la tasca que es duu a terme des de l’IMAS amb el certificat a la millor Práctica Admirable Externa per la pràctica «Generando condiciones para la plena ciudadania».

Aquesta pràctica recull les diferents iniciatives que s’han duit a terme els darrers anys en matèria de persones amb discapacitat a l’IMAS, en els que s’ha impulsat un nou marc normatiu que ha donat lloc a un nou escenari de serveis a la comunitat de persones amb discapacitat. D’aquesta manera, s’ha treballat per configurar els sistemes de suport de la forma menys intrusiva possible i s’ha definint un nou model d'atenció conjuntament entre les entitats que donen atenció a aquest col·lectiu i l’administració.

El resultat d'aquesta feina ha estat, acabar amb la llista d'espera dels serveis, configurar un sistema sostenible reduint significativament el cost del recurs per persona adaptant els suports a cada necessitat, així com prevenir i corregir la institucionalització afavorint els models de servei inclusius.

El col·lectiu Plena inclusión, (abans FEAPS) està format per 19 federacions autonòmiques i gairebé 900 organitzacions a tot Espanya. Aquest moviment associatiu reuneix 140.000 persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament, 235.000 familiars, 40.000 professionals i 8.000 persones voluntàries que els donen suport.