Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Garrido es reuneix amb els veïnats de Cala Llombars

Garrido es reuneix amb els veïnats de Cala Llombars

(09/08/2017)

El Departament de Territori i Infraestructures i l’Ajuntament de Santanyí treballaran per habilitar un aparcament a la zona de Cala s’Almoina i evitar els problemes de saturació de trànsit que afecten a Cala Llombards.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut una trobada amb veïnats i veïnades de Cala Llombards per parlar sobre els problemes de saturació de trànsit que està patint la zona després que l’ajuntament decidís prohibir l’accés en vehicle a Cala s’Almoina. Aquest fet ha provocat que la pressió del trànsit s’hagi trasllat a Cala Llombards, sumant-se als vehicles que ja tenien habitualment.

“La trobada ha estat molt satisfactòria per a totes les parts i treballarem amb l’ajuntament de Santanyí perquè poguem habilitar un aparcament a la zona de Cala s’Almoina”, segon ha explicat la consellera. A més, Garrido ha afegit que “a partir d’ara, l’ajuntament ens ha de passar una proposta d’on volen executar l’aparcament i, a partir d’aquest moment, els tècnics i jurídics del Consell ho avaluaran”.

Per a dur-ho endavant, l’Ajuntament de Santanyí ha de posar en marxa una modificació puntual de les normes subsidiàries del municipi. El terreny on es pugui fer l’aparcament haurà de ser en sòl rústic, ja que no es disposa de sòl urbà suficient, i no ha de ser sòl protegit.

La consellera ha afirmat que “farem molt feina conjuntament les dues administracions per trobar una solució el més aviat possible”. No obstant això, “es tracta d’una tramitació lenta i que necessita el seu temps”. A més, serà necessària la tramitació ambiental. 

A la reunió, també hi han assistit el director insular d’Urbanisme, Joan Morey, i el batle de Santanyí, Llorenç Galmés.