Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Fins dia 22 es poden fer arribar propostes i preguntes per a l'Audiència Pública

Fins dia 22 es poden fer arribar propostes i preguntes per a l'Audiència Pública

(16/11/2018)

Tothom que ho desitgi pot fer arribar la seva proposta o suggeriment de forma individual o com entitat, associació o ajuntament. Només s'ha d'entrar a l'enllaç www.entretothom.net i registrar-se. Hi ha dues vies per contactar, a través de l'audiència oberta on es poden visualitzar totes les propostes fetes fins ara o a través d'un formulari privat.

L'Audiència Pública és una eina que el Consell de Mallorca posa a l'abast de la ciutadania amb la qual poder rendir comptes i crear una interrelació més directa. A més a més, qui hi vulgui anar de públic o a llegir la seva proposta (prèviament enviada a www.entretothom.net) haurà d'omplir el següent formulari https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1WVqikfTteuNbP3TnmecLcGx9KgjGg_7WOpnrlqUYZetFUQ/viewform o bé cridant al 971 17 35 04, abans de dia 27 de novembre.

 

Recordar que l'Audiència Pública és una activitat oberta a tothom, que té com a objectiu donar una via de participació ciutadana a la presa de decisions del govern del Consell de Mallorca.
Enguany com a novetat, s'ha obert un espai de participació previ, anomenat Audiència oberta, a través del qual la ciutadania podrà conèixer tots aquells projectes desenvolupats per cada departament i podrà formular preguntes, propostes o suggeriments sobre els temes que li siguin d'interès. Posteriorment es recolliran i es faran arribar al departament corresponent que serà responsable de donar una resposta.

Amb aquest procés, el departament de Participació Ciutadana i Presidència, dirigit per Jesús Jurado, pretén donar a conèixer les polítiques realitzades durant el 2018, recollir propostes de la ciutadania interessada; donar resposta a les demandes d'aquesta i fomentar la participació en polítiques públiques, establint un contacte permanent amb la societat. És tracta d'un exercici per fomentar la transparència i el control de les polítiques per part de la ciutadania.

En aquest projecte s'hi implicaran tots els departaments del CIM que s'han dividit en tres dies per dur a terme les respectives audiències. Dia 27 començaran els departaments de Territori i Infraestructures; el de Participació Ciutadana i Presidència i el d'Economia i Hisenda. El dia 28 serà el torn dels departaments de Benestar i Drets Socials; Modernització i Funció Pública; Territori i Infraestructures; i Desenvolupament Local. Dia 29 els departaments de Medi Ambient i Cultura, Patrimoni i Esports seran els encarregats de finalitzar el procés.

Fins al 22 de novembre, l'audiència oberta a la plataforma www.entretothom.net estarà disponible tant per consultar com per fer aportacions i serà del 27 de novembre fins al 29 que es durà a terme l'Audiència Pública a la sala de plens del Consell.

També es podrà fer el seguiment a través de la retransmissió en directe en línia. Un cop finalitzat el procés, s'obrirà un període d'un mes perquè tots els departaments puguin elaborar una resposta la més completa possible, que s'enviarà a les persones interessades i també es publicarà a la web.

Amb tot això, el Consell de Mallorca pretén ser una institució més participativa i transparent, que mantingui un contacte directe amb la ciutadania, responent a les seves demandes amb la implicació de tots els Departaments.