Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Finalitza el SOIB Reactiva 2020, una iniciativa que ha beneficiat el Consell de Mallorca i ha donat feina a 326 persones desocupades

Finalitza el SOIB Reactiva 2020, una iniciativa que ha beneficiat el Consell de Mallorca i ha donat feina a 326 persones desocupades

(01/10/2021)

La institució insular destaca el reforç que ha suposat per la plantilla i agraeix la seva feina

Finalitza el programa SOIB Reactiva 2020 al Consell de Mallorca, a través del qual s’han incorporat a la plantilla de la institució insular 326 persones de manera temporal, en dos torns de quatre mesos cadascun. Aquesta iniciativa ha significat una oportunitat laboral per a treballadors i treballadores a les quals els va afectar directament la crisi econòmica derivada de la COVID-19, persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada i per a joves menors de 30 anys a l’atur.

La consellera de Presidència, Teresa Suárez ha destacat el reforç que ha suposat per la plantilla de la institució aquestes incorporacions i ha agraït la feina feta per aquestes persones que han treballat al Consell insular de Mallorca des de els darrers mesos del 2020 fins a aquest mes de setembre.
Suárez ha remarcat que una part important dels treballadors i treballadores del programa del SOIB Reactiva 2020 han contribuït a millorar la capacitat de l’IMAS, unes de les àrees que més demanda ha rebut des que es va iniciar la pandèmia.  De les 326 persones que han treballat al Consell de Mallorca, al primer torn que va ser entre desembre de 2020 i abril de 2021, varen fer feina 45 persones a l’IMAS i 89 a altres àrees del Consell. Al segon torn, que ha tingut lloc des del mes de maig fins a setembre, l’Institut d’Afers Socials ha incorporat 90 persones i la resta de departaments de la institució 102.

Els perfils laborals que contemplava el programa han estat molt diversos; disseny gràfic, arquitectura tècnica, neteja, imatge i so, ciències de la documentació o la informació, personal administratiu, picapedrers, forestals, margers, personal de fusteria, ferreria, gestió cultural, tècnics de patrimoni, arqueologia, animació i integració sociocultural, educació social, etc.
El projecte suposa una aportació del SOIB de 3.177.232 euros, mentre que la institució insular hi ha destinat 129.000 euros.

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars de persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica per la COVID-19,  o persones desocupades de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l’ocupabilitat. Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).