Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els vint-i-tres nins i nines d’Ucraïna acollits a Mallorca tornen a casa després de gaudir d’un mes de vacances

Els vint-i-tres nins i nines d’Ucraïna acollits a Mallorca tornen a casa després de gaudir d’un mes de vacances

(29/08/2022)

Els infants, procedents de la zona de Butxa, han passat part de l’estiu lluny de la guerra gràcies a quinze famílies acollidores de l’illa.

Ha estat un mes ple d’activitats d’oci, de sol i platja i de moments especials, per als vint-i-tres infants procedents d’Ucraïna que arribaren a l’illa el passat 27 de juliol, allunyant-se de la situació de guerra que, a hores d’ara, es viu en el seu país d’origen.

Aquesta iniciativa, desenvolupada per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), encapçalada per Mari Ángeles Fernández Valiente, s’ha pogut fer realitat gràcies a la col·laboració de quinze famílies de l’illa que es van presentar voluntàries per acollir-los, a les gestions i tramitacions dutes a terme de manera coordinada amb el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, organització que va rebre del Consell de Mallorca una aportació de 150.000 euros una part dels quals han estat destinats a sufragar les despeses i altra per promoure projectes solidaris a Ucraïna.

La consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, ha posat en relleu la importància d’iniciatives com aquestes, «volem agrair de nou la solidaritat a totes les famílies que els hi han acollit. Els hem vist feliços i hem aconseguit, en certa forma, que desconnectin de la situació que viuen al seu país. És molt important protegir i tenir molta cura dels infants, siguin d’on siguin, i més si es troben immersos en una situació crítica com la que es viu ara a Ucraïna. Continuarem fent feina pel seu benestar».

Una petició formulada per Vitali Klichkó, batle de Kíev, durant una videoconferència amb Catalina Cladera i representants de l’Associació de Municipis d’Ucraïna per analitzar la situació al país, va impulsar el projecte.

Els vint-i-tres infants arribaren a l’illa amb dues persones de referència que els han acompanyat de principi a fi d’unes vacances que s’han allargat gairebé un mes i que  finalitzaren aquest passat dissabte.

Una vegada instal·lats amb les seves famílies d’acollida, tots ells han participat en un programa d’activitats molt variat, organitzat per la direcció insular d’Infància i Família, encapçalada per Mari Ángeles Fernández Valiente..

En arribar, varen visitar la seu del Consell de Mallorca, on varen ser rebuts per la presidenta Catalina Cladera, per Sofia Alonso, presidenta de l’IMAS, i pel conseller de Presidència, Javier de Juan. Amb ells, també compartiren moments durant una festa sopar celebrada a l’Hipòdrom de Son Pardo.  Jornades de platja i jocs i visites una visita al Palma Aquàrium són altres de les iniciatives de les quals han pogut gaudir.

Durant el temps de l’estada, l’IMAS ha estat en contacte directe amb les famílies acollidores i ha habilitat un telèfon de guàrdia, en funcionament les 24 hores, per resoldre tot tipus de consultes o necessitats.