Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els municipis de menys de 5.000 habitants ja poden sol·licitar cooperació tècnica per redactar els planejaments urbanístics

Els municipis de menys de 5.000 habitants ja poden sol·licitar cooperació tècnica per redactar els planejaments urbanístics

(16/08/2018)

Els criteris d’adjudicació seguiran diferents criteris de priorització, com per exemple, no disposar de cap planejament general o només tenir delimitació de sòl urbà.

Els municipis de Mallorca amb menys de 5.000 habitants ja poden sol·licitar participar en el programa de cooperació tècnica per redactar els planejaments urbanístics d’iniciativa pública i competència municipal.

Els criteris d’adjudicació seguiran diferents criteris de priorització, com per exemple, no disposar de cap planejament general o només tenir delimitació de sòl urbà. Així doncs, els projectes més ben situats, segons aquests barems, seran els beneficiaris del programa d’ajuda de cooperació tècnica.

Els municipis interessats tenen trenta dies comptadors des de l’endemà de publicar-se la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) d’aquest dijous, 16 d’agost, per presentar la sol·licitud al Registre General del Consell de Mallorca.

Aquest programa de cooperació tècnica respon a l’article 17 de la Llei 12/2017, d’urbanisme de les Illes Balears (LUIB), que regula els principis de cooperació i col·laboració, i subrogació per incompliment de la competència urbanística municipal, i assenyala que els consells insulars han de fomentar l’acció urbanística dels municipis i, en el cas que aquests no puguin exercir plenament les competències que els corresponen, per la dimensió o per manca de recursos, els han de prestar assistència tècnica i jurídica suficient.

 

Més informació:

 https://seu.conselldemallorca.net/ca/la-seu