Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els Bombers de Mallorca presenten la Memòria d’actuació de 2019

Els Bombers de Mallorca presenten la Memòria d’actuació de 2019

(06/03/2020)

També s’han donat a conèixer els actes de la Diada del cos de bombers.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, juntament amb el director insular d’Emergències, Xisco López, i el cap de Servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria, han presentat avui matí la Memòria d’actuació dels Bombers de Mallorca de l’any 2019 i els actes de la Diada dels Bombers de Mallorca 2020.

El conseller ha volgut destacar la importància del servei, que ha complert 35 anys i ha atès 116.246 avisos. «Treballam per reforçar el cos de bombers. És un objectiu d’aquesta legislatura, la prioritat del Consell és poder oferir un bon servei de bombers per atendre qualsevol emergència, en el moment que s’hagi de menester», ha assegurat el conseller Colom.

El responsable del Departament d’Hisenda i Funció Pública ha recordat que per enguany s’ha pressupostat una partida de 2,3 milions d’euros en millores i per adquirir elements d’indumentària, vehicles, transport, utillatge, mobiliari i maquinària. També es preveuen millores a les instal•lacions de la prefectura, al centre de comunicacions i per crear un espai formatiu, així com la inversió en la posada en marxa d’un programa d’informàtica nou per a la gestió integral del servei.

 

Memòria d’actuació

El pressupost de 2019 del Servei dels Bombers de Mallorca va augmentar en un milió d’euros, un 5,28 %, i va ser de 19,93 milions d’euros. Gràcies a aquesta apujada s’ha pogut ampliar la plantilla del cos amb 24 bombers conductors nous, un increment real del personal operatiu del 7,45 %. Amb aquest augment, la ràtio de bombers per persona s’ha reduït, i ara és d’un bomber per cada 1.959 habitants.

També s’han produït diferents processos de promoció interna: 24 bombers varen passar a ser caporals, i 5 caporals ascendiren al rang de sergent. A més, s’han incorporat tres vehicles nous al parc mòbil dels bombers, tres unitats de bomba rural pesada, que s’han destinat als parcs d’Alcúdia, Felanitx i Llucmajor. 

Els Bombers de Mallorca varen actuar a 5.754 incidents l’any 2019, 455 més que l’any anterior (un increment del 8,59 %). Les actuacions varen estar repartides en 2.229 sortides per incendis, 1.015 rescats, 1.864 assistències tècniques i 646 serveis de prevenció. El temps mitjà d’arribada als incendis, des de la sortida del parc, va ser de 13 minuts i 30 segons. 

Podeu consultar la Memòria d'actuació dels Bombers de Mallorca aquí.

 

Diada dels Bombers de Mallorca

Per altra banda, el diumenge 8 de març és Sant Joan de Déu, patró dels bombers, i se celebrarà la Diada dels Bombers de Mallorca. El director insular d’Emergències ha volgut destacar que «es tracta d’una cita per apropar el cos de bombers i el servei d’emergència a la ciutadania i potenciar el sentiment de companyonia entre els propis bombers». 

El Departament d’Hisenda i Funció Pública ha organitzat diferents actes per celebrar la Diada. El diumenge 8 de març tindrà lloc una jornada de portes obertes als parcs dels Bombers de Mallorca per apropar el cos a la ciutadania i perquè coneguin de primera mà les instal•lacions, els vehicles i l’equipament que empren al seu dia a dia. Els parcs que faran la jornada de portes obertes són els de Calvià, Inca, Llucmajor i Manacor, de 10.00 a 13.00 hores.

El dimecres 25 de març se celebraran les II Jornades de Gestió Operativa d’Emergències, dedicades a la comunicació i la informació durant situacions d’emergència. L’objectiu és proporcionar, als qui han d’exercir la direcció en situacions de crisis, les habilitats i competències adequades per liderar equips de manera eficaç, i entendre la importància de la comunicació en aquestes situacions.

Per acabar amb els actes de la Diada, el diumenge 29 de març es disputarà la quarta edició de la Cursa Bombers de Mallorca. Després de tres anys disputant-se a Calvià, enguany tindrà lloc a Inca. Com cada any, la cursa tindrà dues distàncies, 5 i 10 km, i recorrerà els carrers d’Inca. A més, hi haurà curses infantils, castells inflables, exhibicions de vehicles, d’excarceració d’un vehicle accidentat i d’extinció de focs.