Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El WoW Mallorca afegeix rutes per mar i fora de Mallorca en l’edició 2019-2020

El WoW Mallorca afegeix rutes per mar i fora de Mallorca en l’edició 2019-2020

(23/09/2019)

Les rutes s'ofereixen entre el 5 d'octubre i el 14 de juny i es poden reservar al web de WoW Mallorca

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, han presentat avui dematí la programació de les rutes literàries i de llegenda WoW Mallorca 2019-2020. Com a novetats, inclou la proposta col•laborativa #FesWoW, una ruta amb pernoctació, una amb navegació i una ultramar, que ofereix la possibilitat de viatjar fora de Mallorca.

Durant la presentació en roda de premsa, Busquets ha agraït la feina feta per la Fundació Mallorca Literària per poder oferir una gran varietat de rutes literàries i de llegenda «que ens conviden a redescobrir Mallorca a través de la literatura». A més, la consellera ha destacat que la gran oferta de recursos fa més visible i accessible el nostre patrimoni.

Busquets ha recordat que les rutes de llegenda són un recurs idoni per poder visitar i explorar Mallorca en família i «és una bona manera de transmetre el nostre saber ancestral als més petits i, per tant, també convidar-los a estimar i protegir el nostre patrimoni».

D’altra banda, la directora de la Fundació Mallorca Literària ha explicat que és un projecte de gran recorregut i ha destacat la importància de «treure la literatura de les prestatgeries» perquè, «la literatura és un bé intangible, encara que es concreti en els llibres». Castells ha exposat que la programació inclou tretze rutes dedicades a la llegenda, amb possibilitat de repetir-ne alguna dins aquesta edició, en cas de rebre més demanda que places oferides, i deu rutes literàries, ideades en principi per a persones adultes, tot i que també hi poden assistir infants.

Castells ha explicat que les rutes inclouen recorreguts naturals i urbans, i ha remarcat que, abans de començar les rutes literàries hi haurà un taller de mirades, per convidar a qui hi participi a fer fotografies i a compartir-les amb WoW Mallorca en el marc de #FesWoW.

Enguany es repetirà la col•laboració amb Amics de la Música de la Colònia de Sant Pere, que participarà a la ruta de Cala Deià. La programació d’aquest curs inclou rutes amb pernoctació (18-19 d’abril al refugi de Son Amer), rutes amb navegació (14 de juny a la badia de Pollença a Formentor), rutes ultramar (viatge literari a Mequinensa, territori de Jesús Moncada, 26-27 d’octubre, organitzat per Espais Escrits).

El sistema de reserva de plaça també varia respecte d’altres anys per poder atendre millor la gran demanda existent. Es pot fer directament en el web https://www.wowmallorca.com/. En aquesta ocasió, a més, hi ha preus simbòlics amb l’objectiu d’incrementar el compromís de qui s’hi inscrigui i també s’ha establert un màxim de rutes per família. També s’ha habilitat un canal de Whatsapp específic per poder mantenir un fil de comunicació amb les famílies interessades.

Actualment, el mapa WoW conté més de 3.000 punts geolocalitzats, dedicats al patrimoni cultural material. A aquests s’afegeixen continguts literaris (Walking on Words, actualitzat amb 150 fites literàries), de llegenda (més de 120 localitzacions) i de cinema. L’aplicació es pot descarregar gratuïtament tant per a Android com per a IOS.

A la roda de premsa de presentació de la programació de rutes literàries i de llegenda WoW Mallorca 2019-2020 també hi ha assistit la directora insular de Cultura, Maria Pastor.

A l'enllaç trobareu material informatiu d'interès com ara talls de veu i els cartells de les activitats:

https://web.conselldemallorca.cat/sala-de-premsa/-/asset_publisher/LIbxoNJtKMAY/content/el-wow-mallorca-afegeix-rutes-per-mar-i-fora-de-mallorca-en-l-edicio-2019-2020/559414?