Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El traçat nou de la Ronda Nord d'Inca serà més curt i més respectuós amb l'entorn

El traçat nou de la Ronda Nord d'Inca serà més curt i més respectuós amb l'entorn

(21/03/2017)

La consellera de Territori i Infraestructures s'ha reunit amb els batle d'Inca i els grups de govern i oposició per explicar la proposta de traçat nou de la Ronda Nord d'Inca.

El Consell de Mallorca elaborarà un traçat nou per a la Ronda Nord d'Inca que serà més respectuós amb l'entorn, ocupant menys territori. En concret, el traçat nou partirà des de la rotonda d'accés a l'autopista (Santa Magdalena) i arribarà a la carretera de Selva. Per tant, la part que aniria des d'aquest punt fins a la carretera de Binissalem, de moment, no es construiria.
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut una reunió amb el batle d'Inca, Virgilio Moreno, i altres regidors de l'equip de govern municipal i de l'oposició per explicar en què consisteix la proposta que està damunt la taula. També hi ha assistit el director insular d'Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre.
Garrido ha afirmat que "hem vengut perquè volem que hi hagi el màxim consens amb el projecte. El traçat nou donarà una solució, a mitjà i llarg termini, als problemes de trànsit que pateix la ciutat. Sobretot, amb el trànsit pesant. A més, presentam un projecte molt més amable amb la ciutat".
Respecte a l'anterior projecte, encara li faltaven informes mediambientals i de Recursos Hídrics. Per tant, "encara estava lluny de començar les obres". La proposta nova presenta grans diferències amb l'anterior perquè l'amplària també serà mínima, incloent un passeig per a ciclistes i vianants segregat i només dos carrils de 3,5 metres.
El batle d'Inca ha afirmat que "tenim una oportunitat històrica per desbloquejar un projecte que, enguany, farà 30 anys que en parlam. Volem posar un inici a la problemàtica de mobilitat que té la ciutat".
A partir d'ara, es posarà en marxa l'estudi d'alternatives del nou traçat. Aquestes es presentaran a l'Ajuntament i estaran en exposició pública perquè tothom pugui opinar sobre quina creuen que és la millor. A més, es desafectarà tot el traçat del projecte antic.