Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal de Palma i el Centre de Cultura de la Misericòrdia participen a l’onzena Mostra de Cinema de Muntanya

El Teatre Principal de Palma i el Centre de Cultura de la Misericòrdia participen a l’onzena Mostra de Cinema de Muntanya

(17/02/2020)

En el marc de la mostra es projectaran dotze documentals de referència del sector

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, i el coordinador de la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, Bartomeu Tomàs, han presentat aquest dilluns l’11a edició de la Mostra, que tindrà lloc entre el 3 i el 25 de març a diferents espais culturals de Palma, entre els quals el Teatre Principal. A més, la mostra enguany inclou una exposició dels Premis Fotografia de Muntanya, entre l’11 de març i l’onze d’abril.

El programa de la Mostra compta amb una selecció de les pel·lícules del palmarès de festivals tan importants com el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, a Catalunya. Enguany, les projeccions es faran al Teatre Principal, als teatres municipals Xesc Forteza i Mar i Terra, i a l’aljub del museu d’art modern i contemporani Es Baluard.

Així, la programació de l’11a edició comptarà amb la projecció de dotze documentals: dues produccions de les Balears, cinc produccions internacionals i cinc produccions espanyoles. A més, aquesta edició tindrà la participació destacada de nou convidats: 

— Toni Escandell: director, càmera i cineasta menorquí especialitzat en documentals de natura i autor de Menorca, reserva de la biosfera.

— Oriol Alamany: fotògraf de Catalunya especialitzat en fotografia de natura. És autor de deu llibres de fotografia i de nombrosos articles especialitzats en fotografia i biodiversitat.

— Albert Naudin: enginyer industrial, realitzador audiovisual, productor, alpinista i muntanyenc de Catalunya. Ha duit a terme expedicions, rutes i escalades a diferents indrets del món i és autor d’una filmografia que abasta vuit títols.

— Bernat Gasull i Roig: biòleg de Catalunya i autor de diversos llibres sobre muntanya, entre els quals destaquen Viatge a l’illa dels pingüins, Premi Liberisliber, 2013 i L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, Premi Editorial

del Llibre de Muntanya 2016.

— Jaime Murciego: realitzador freelance de Lleó que ha treballat per a diversos mitjans de comunicació tant en realització com en animació.

— Tomeu Rubí: muntanyenc mallorquí especialitzat en alpinisme d’exploració. El 2011 va rebre, juntament amb Cati Lladó, el premi Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) d’alpinisme extraeuropeu per les ascensions a dues muntanyes verges al Kirguizistan.

— Cati Lladó: alpinista i corredora de muntanya mallorquina, disciplina en la qual ha guanyat diferents trofeus i campionats nacionals i internacionals. L’any 2013 va escalar gran part de la ruta Myshialev al cim sud de l’Ushba (4710 m), a Geòrgia. La primavera del 2015 va escalar el Peak 4 (Nepal, 6738 m) fins a 6.500 m.

— Chris Sharma: és considerat el millor escalador en roca del món i està molt vinculat a Mallorca, on ve a escalar. El californià ha dedicat anys de la seva vida a descobrir i escalar rutes singulars, estètiques i aparentment impossibles. És especialista en psicobloc. 

— Alex Txikon: alpinista basc que ja ha fet més de trenta expedicions i el cim d’onze dels anomenats catorze vuitmils. És l’únic alpinista que lidera equips hivernals a l’Himàlaia cada any des de 2011. 

 

El certamen de curtmetratges documentals de muntanya i natura de Palma es consolida en la segona edició, on s’han preseleccionat 64 curts procedents de 18 països diferents. Entre aquests, s’hi troben quatre projectes de les Illes Balears.