Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Servei d'Atenció Integral LGTBI del Consell ha atès 68 casos des de la seva posada en marxa

El Servei d'Atenció Integral LGTBI del Consell ha atès 68 casos des de la seva posada en marxa

(13/07/2021)

La institució insular rebutja qualsevol atac o discriminació per raó d'identitat o orientació sexual i recorda que Mallorca té un servei públic gratuït del Consell

«Estam vivint amb certa preocupació un rebrot d'agressions a diverses persones amb motiu de la seva orientació sexual i volem fer una crida perquè tothom conegui el servei d'atenció integral al col·lectiu LGTBI del Consell de Mallorca, que n'informi a qualsevol persona que pensi pugui estar en una situació de discriminació o amenaça» ha expressat la consellera de Presidència, Teresa Suárez. «És fonamental que aquestes persones sentin que no estan tots sols, que sàpiguen que hi ha recursos públics especialitzats i que ningú té perquè suportar cap rebuig o situació de perill per la seva orientació i identitat sexual» ha apuntat Suárez, qui també ha condemnat i rebutjat en nom de la institució insular qualsevol atac i agressió homòfoba i en contra el col·lectiu LGTBI.

El Servei d'Atenció Integral a persones LGTBI posat en marxa per la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca a finals d'octubre a Palma, Inca i Manacor ha atès un total de 68 casos, entre persones del col·lectiu LGTBI i familiars amb necessitat d'acompanyament, assessorament psicològic o jurídic, o que estiguin patint situacions de discriminació, o que requereixen informació sobre diversitat sexual i de gènere. 59 de les atencions i acompanyament s'han fet als centres d'atenció del SAI a Palma, 5 al d'Inca i 4 al de Manacor. 27 d'aquests casos han estat atencions en l'àmbit d'orientació i intervenció jurídica i 17 han estat atesos pel servei d'atenció psicològica.

D'altra banda, també s'han atès 16 casos directament amb professionals de diversos àmbits (salut, educació, àmbit jurídic i policial, etc.)

El SAI Lgtbi és un servei públic gratuït del Consell, gestionat per l'associació Ben Amics. El servei s'ofereix a Palma al carrer del General Riera, 3, 2A, els dilluns i els dimecres de 10.00 a 14.00 hores, a Inca a la plaça de Sant Domingo, 3, els dimarts de 16.00 a 20.00 hores; i a Manacor a l'Espai Na Camel•la, al carrer de Tià de Sa Real, els dijous de 16.00 a 20.00 hores. A més d'atendre a persones del col·lectiu LGTBI, el SAI recull les demandes de familiars i professionals.