Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El rei Felip VI rep en audiència el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat

El rei Felip VI rep en audiència el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat

(28/07/2017)

El Rei Felip VI ha rebut aquest migdia el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, durant la tradicional roda d'audiències amb les institucions de l'illa al Palau de l'Almudaina a l'inici de les vacances dels monarques.

En una trobada marcada per la cordialitat, el president Ensenyat ha traslladat a Felip VI la preocupació pel sistema de finançament de les Illes Balears, així com la necessitat d'avançar cap a un canvi de model econòmic basat actualment en el monocultiu turístic, que primi la qualitat i no la quantitat.

 

El president ha explicat al monarca el projecte de recuperació dels molins del Pla de Sant Jordi que impulsa la institució insular mitjançant una convocatòria de subvencions de 2 milions d'euros oberta també a aportacions de caràcter privat, d'entitats, fundacions, etcètera. En aquest sentit, Ensenyat ha convidat a Felip VI a apadrinar un molí de vent d'extracció d'aigua i col·laborar, així, a frenar la degradació d'aquest ingent patrimoni cultural de l'illa. El rei s'ha interessat per la proposta, així com per l'estat de la Serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

 

La visita coincideix amb l'inici de les vacances dels monarques i ha estat el moment per fer una roda d'audiències amb per tal d'intercanviar unes paraules amb els responsables de les institucions de l'illa de Mallorca.