Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El projecte Tutories Teatrals arriba a la recta final amb les funcions al Teatre Principal

El projecte Tutories Teatrals arriba a la recta final amb les funcions al Teatre Principal

(08/06/2022)

250 alumnes d’onze instituts de Mallorca i Eivissa han participat en aquest programa conjunt de la Conselleria d’Educació i el Teatre Principal de Palma

El projecte Tutories Teatrals arriba aquest mes de juny a la seva recta final amb les representacions de les obres tant als centes escolars de secundària com al Teatre Principal de Palma. Tutories Teatrals és un projecte organitzat en col·laboració amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears amb l'objectiu d'impulsar la dramatúrgia contemporània i l'acostament dels adolescents a les arts escèniques.
Al llarg del curs, els grups teatrals d’onze instituts de Palma, Andratx, Manacor, Santa Maria, Alcúdia i Eivissa han treballat els texts de Lluki Portas (El dia que comença la primavera) i de Mateu Moranta (Veritats). Els dos autors, seleccionats mitjançant concurs l’any passat, han escrit les obres ad hoc per als instituts i han participat  activament assessorant en el muntatge.
Aquest programa de Tutories teatrals és únic en tot l’Estat espanyol (sols el Teatre Nacional de Catalunya té un projecte semblant) i és un dels pocs en tot Europa que permet que autors contemporanis vius treballin colze a colze amb els alumnes.
Ahir, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, assistiren a un assaig del muntatge El dia que comença la primavera, a l’IES Josep Maria Llompart de Palma. March i Cerdà pogueren conèixer de primera mà la feina que ha duit a terme aquest institut amb la professora Aina Penya al capdavant.
El Teatre Principal de Palma acollirà els dies 21 i 22 de juny les representacions de quatre instituts. El dimarts 21 a les 18 hores, l’IES Joan Maria Thomàs representarà Veritats, de Mateu Moranta; el mateix dia a les 20 hores, l’IES Port d’Alcúdia posarà en escena El dia que comença la primavera, de Lluki Portas.
El dimecres 22 de juny, a les 18 hores, serà el torn de l’IES sa Colomina d’Eivissa amb Veritats; mentre que més tard, a les 20 hores, l’IES J.M. Llompart portarà a l’escenari l’obra de Lluki Portas.