Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El projecte Smart Mallorca traspassa fronteres i arriba fins a la Xina

El projecte Smart Mallorca traspassa fronteres i arriba fins a la Xina

(21/09/2017)

El projecte Smart Mallorca liderat pel Departament de Modernització i Funció Pública està tenint una gran transcendència internacional. Ja són bastants els dirigents d’altres països que s’han interessat per conèixer el projecte, com el cònsol del Regne Unit o representants d’algunes illes de Noruega.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, i la secretària tècnica del departament, Elena Carrillo, han participat al Forum Smart Cities in Focus, a la ciutat de Yinchuan, a Xina, convidades per les autoritats del país asiàtic. 

Al congrés, la consellera ha participat en diferents grups de debat on ha tengut l’oportunitat d’explicar el projecte Smart Mallorca i d’intercanviar impressions amb altres ciutats d’arreu del món sobre com construir ciutats intel·ligents o, al nostre cas, una illa intel·ligent. L’objectiu és possibilitar la millora dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania i una gestió dels recursos públics més bona. A més, Palomino ha signat un manifest per donar suport a les plataformes smart obertes, flexibles i interoperables.

El projecte Smart Mallorca inclou diferents iniciatives com són, entre d’altres:

1)      Una plataforma turística que recopilarà tota la informació turística de Mallorca i que serà accessible a través de la pàgina web del Consell, a través d’una APP per als dispositius mòbils o a través de panells informatius que s’instal·laran als diferents municipis de Mallorca. La plataforma també inclourà informació a temps real sobre el trànsit, la previsió meteorològica o el nombre d’aparcaments a determinats indrets de la serra de Tramuntana on l’aparcament és escàs.

2)      Diferents mesures per fomentar l’eficiència energètica als edificis del Consell de Mallorca i amb la intenció que puguin ser replicades per altres administracions o particulars, i que permetran reduir el consum energètic i d’aigua.

3)      Plataforma de reserves que permetrà la reserva de qualsevol refugi o instal·lació esportiva de l’illa, independentment de la titularitat (del Govern, del Consell o dels ajuntaments) que facilitarà i agilitarà els tràmits de la reserva —actualment s’ha de fer per telèfon, amb instàncies als ajuntaments o a través de les pàgines webs de les diferents administracions.

El projecte Smart Mallorca suposarà una inversió de 9 milions d’euros subvencionats a través de la convocatòria d’Illes intel·ligents llençada per l’empresa pública Red.es, que depèn del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital. La previsió és que es comenci a implantar-se dins el primer trimestre de 2018 i suposarà un gran impuls i dinamització de l’economia mallorquina.

Palomino ha manifestat que la clau de l’èxit del projecte Smart Mallorca serà «la col·laboració i participació dels ciutadans i les ciutadanes, el sector privat, les administracions públiques, la universitat i el suport i el convenciment de tots els partits polítics».