Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El programa «Jugam amb l’elit» d’Esports del Consell ha arribat a més de 4.600 infants a través de 168 tallers el curs 2020-21

El programa «Jugam amb l’elit» d’Esports del Consell ha arribat a més de 4.600 infants a través de 168 tallers el curs 2020-21

(11/06/2021)

Amb l’adaptació a les mesures preventives, aquests tallers escolars tan sol•licitats han aportat una bombolla d’oxigen a l’activitat en horari escolar de 61 centres a tot Mallorca.

Avui el conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, i la directora insular d’Esports, Marga Portells, juntament amb els representants de setze clubs d’elit que han estat al nivell màxim de la seva categoria esportiva durant la temporada, han presentat els resultats del programa «Jugam amb l’elit» durant el curs 2020-21. La col•laboració de l’àrea d’Esports amb els equips de primer nivell mallorquí permet acostar els valors de l’esport a escoles i entitats esportives, mitjançant visites, circuits i tallers teoricopràctics. 

Les xifres mostren la bona salut del programa, que ha arribat a 4.645 infants i joves de primària i secundària, amb la presència a 61 centres educatius a través de 168 tallers. El programa «Jugam amb l’elit» es basa en visites d’esportistes a les aules de les escoles sol•licitants, on imparteixen una xerrada i fan un debat amb els escolars que, de vegades, culmina amb una pràctica esportiva relativa a l’esport en qüestió. El conseller Andreu Serra ha destacat que «és una activitat molt pràctica que permet compartir experiències amb esportistes d’elit, des d’una vessant lúdica i educativa». 

Han assistit a l’acte representants dels clubs esportius pertanyents al programa: Club Bàdminton Palma, CB Andratx, CB Bahía San Agustín, CB Sant Josep Obrer, Club Handbol Marratxí, Discaesports, Espanya Hoquei Club, Fundació del Reial Mallorca, Club Volei Manacor, Palma Futsal, UD Collerense, Club Voley Palma, Voley Ciutat Cide, CN Ciutat de waterpolo, Mallorca Hoquey i Shamrock Rugby Club. El conseller Serra ha resumit que «aquest programa ja consolidat té com a objectiu transmetre els valors de l’esport mitjançant els clubs i esportistes, aprofitant-ne la trajectòria i la imatge com a referent per al jovent». 

 

Valors en boca dels esportistes professionals

El gerent i director esportiu del Palma Futsal, José Tirado, en la seva intervenció a l’acte, ha estat contundent amb «la importància del treball de les fundacions esportives per arribar a l’àmbit escolar amb valor afegit i acostar, d’aquesta manera educativa, l’esport de pista a l’aula, un format que és tasca de tots, clubs i institucions, perquè el circuit esportiu sigui complet». 

D’altra banda, la jugadora de la UD Collerense i capitana de l’equip femení que ha estat a la Segona Divisió aquesta temporada, Pili Espadas, ha volgut remarcar «el fet destacat que institucions com el Consell de Mallorca realitzen per promoure i donar visibilitat a l’esport femení, on encara queda molta feina per fer en pro de la igualtat amb el masculí, a molts de nivells».

Quant a l’esport adaptat, Mariano Fernández, representant del club Discaesports ha volgut incidir en «la bona acollida que en el nostre cas té el bàsquet en cadira de rodes, per part d’escolars i mestres, fet que demostra que els esports adaptats han d’estar presents en l’àmbit no només esportiu, sinó també social». I, per acabar, Micaela Feliu, capitana del Mallorca Hoquei, club nou incorporat el 2021, ha afirmat que «no només agraïm la incorporació a aquest programa que ens sembla molt efectiu, sinó el plus de visibilitat que aporta el programa “Jugam amb l’elit” a l’hoquei, que actualment no disposa de lliga federada a Mallorca, cosa que frena la pràctica d’esports alternatius, cada cop més creixents en la pràctica en edat escolar».

Com a novetats, enguany s’hi han incorporat els dos clubs femenins de bàsquet de màxima categoria: CB Andratx i CB Sant Josep Obrer, i 3 clubs amb la denominació de «Creixem amb l’esport»: el Mallorca Hoquei, el Shamrock Rugby Club i el CN Ciutat de waterpolo, amb la finalitat de reforçar la imatge de l’esport femení mallorquí de categoria i de promoció d’esports minoritaris.