Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El pressupostos del Consell potenciaran noves vies de promoció turística i la col·laboració publicoprivada per impulsar la marca Mallorca

El pressupostos del Consell potenciaran noves vies de promoció turística i la col·laboració publicoprivada per impulsar la marca Mallorca

(16/11/2019)

La Direcció Insular d’Esports començarà la reforma de les instal·lacions del poliesportiu Sant Ferran

El Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca comptarà amb un pressupost de 16.721.743,6 euros per gestionar les competències en matèria d’esport base i informació i promoció turística.

Pel que fa a l’àrea de turisme, la partida més destacada és la que gestionarà la Fundació Mallorca Turisme, amb 6,4 milions d’euros que es destinaran íntegrament a la promoció turística de la marca Mallorca. L’estratègia s’enfocarà principalment als mercats prioritaris, és a dir, al Regne Unit, Espanya, Alemanya i països nòrdics, i es farà amb una perspectiva enfocada a promocionar la temporada mitjana i baixa i, especialment, en quatre productes turístics: natura, cultura i gastronomia, congressos i el sector del luxe.

A més, en les accions de promoció tendran especial importància les eines digitals i els nous canals, fonamentalment aquells que fan ús de les noves tecnologies. Unes accions que vendran determinades en el primer Pla estratègic de promoció turística de Mallorca, elaborat amb col·laboració pública i privada que es presentarà a principis d’any (14 de gener de 2020).

Per altra banda, cal destacar l’aposta del Consell per la promoció turística a nivell municipal, ja que es desenvoluparà, per primera vegada, una xarxa d’oficines d’informació turística de Mallorca a tots els municipis. Així mateix, s’incrementen de 240.000 a 300.000 euros les subvencions als ajuntaments per a informació turística. Aquests ajuts són per elaborar material de promoció i per millorar les oficines locals (sobretot en el sentit de l’accessibilitat). 

Pel que fa a la Mallorca Film Commission (MFC), departament que depèn de la Fundació Mallorca Turisme, destinarà per primera vegada un pressupost de 600.000 euros en mesures per fomentar l'audiovisual. Aquesta suma es dividirà en partides dedicades a desenvolupar projectes de ficció, a distribuir i difondre obres rodades a Mallorca, així com organitzar esdeveniments audiovisuals. També es convocarà la II edició dels Premis Mallorca de Cinema.

Finalment, la MFC gestionarà una línia de finançament, dotada amb 150.000 €, dedicada a la presència de Mallorca a festivals i mercats de cinema i, per tant, a promoure l’illa com a plató de rodatges per a productors i directors internacionals. Així, es donaran a conèixer les localitzacions de l'illa, per atreure  produccions de pel·lícules i sèries estrangeres.

 

Esports

La Direcció Insular d’Esports, amb un pressupost de 5.088.000 euros, continuarà treballant pel foment de l’esport i d’hàbits saludables entre els infants i joves de Mallorca. Una feina que es vehicula a través de deu programes d’activitat, i suposa un complement important a l’activitat esportiva en edat escolar, dins i fora de les escoles, que aposta per diferents disciplines i comunitats. Els principals beneficiaris són els centres educatius, les associacions, les federacions i entitats esportives, els ajuntaments de Mallorca i la ciutadania. 

Com a suport al paper de les federacions en la pràctica de l’esport, es dota la partida de subvencions nominatives amb 992.626 euros, que s’incrementa en 43.276 euros respecte a 2019. Aquestes ajudes permeten arribar a 34 federacions, per cobrir accions esportives adreçades a 24.000 nins i 10.000 nines, a través de 736 clubs de Mallorca. A més, es destinaran 140.000 euros a subministrar roba esportiva a clubs que representin Mallorca a diferents campionats autonòmics i nacionals, i a infants i joves que participin regularment dels programes de la Direcció Insular d'Esports. 

Cal destacar programes com els «Jocs esportius escolars», que amb una inversió de 872.518 euros arriba gairebé a 87.000 participants; o també el «Suma’t», una línia de feina amb els centres educatius en horari escolar dotada de 160.000 euros, en què es donen a conèixer esports poc practicats i tallers sobre hàbits saludables. 

Com a novetat de 2020, el Consell posarà en marxa un programa pilot per al foment de l’activitat física i l’envelliment actiu, amb l’objectiu d’unir diverses generacions en la pràctica esportiva. A més, destinarà uns 100.000 euros a programes esportius fora de Mallorca, cosa que permetrà obrir noves línies d’esport en família i organitzar viatges d’aventura i a la neu. 

Quant a instal·lacions, es preveu una inversió de 713.000 euros, aproximadament, per a la millora d’infraestructures al poliesportiu de Sant Ferran, com la demolició de parts afectades i la renovació del sistema hídric, a banda de la substitució de la gespa que està previst que es realitzi en el primer semestre de 2020. 

Paral·lelament, des de Turisme i Esports es treballa perquè el servei de Medicina Esportiva posi en marxa campanyes de prevenció d’obesitat infantil i envelliment actiu. Un servei que cobreix les revisions mèdiques d’esportistes federats i no federats, i que compta amb un pressupost de 105.000 euros. 

Per acabar, en l’àrea de l’hípica, també es desenvoluparan actuacions per incentivar el turisme hípic i la pràctica de les disciplines hípiques, així com per fomentar l’assistència de públic a les activitats. Cal esmentar també les millores en l’eficiència i la sostenibilitat energètica de l’Hipòdrom Son Pardo, ja que l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca compta amb una partida específica de 300.000 euros per canviar els llums de la pista. Així mateix, es posaran en marxa de manera imminent les obres per millorar l’hipòdrom de Manacor, una vegada superats els problemes jurídics que impedien dur endavant les intervencions necessàries.