Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell Escolar de Mallorca aprova un nou Reglament d’organització

El Ple del Consell Escolar de Mallorca aprova un nou Reglament d’organització

(07/07/2017)

El Ple del Consell Escolar de Mallorca ha aprovat, en la darrera reunió, el nou reglament d’organització i funcionament d’aquest òrgan de representació i consulta per a la comunitat educativa. L’objectiu és, entre d’altres, facilitar la participació dels centres educatius i dels municipis de Mallorca.

Després de sis mesos de feina de diferents comissions del Consell Escolar de Mallorca (CEM), aquest òrgan ja té damunt la taula un nou Reglament d’organització i funcionament. Una proposta organitzativa que suposa un pas més pel que fa a la transparència, participació, democràcia, pluralitat i municipalisme.

 

Aquesta reforma de la normativa i de la manera de funcionar «vol fer d’aquest organisme un veritable consell escolar en el qual participin els centres educatius i els municipis de la nostra illa», en paraules del president del CEM, Miquel Oliver.

 

El nou Reglament s’aprovà en el Ple del Consell Escolar de Mallorca, que es va celebrar el 29 de juny a Raixa, amb 21 vots a favor i 1 vot en blanc. Una proposta que va endavant amb un nivell de consens pràcticament total.

 

Ara, el Reglament s’elevarà al Ple del Consell de Mallorca perquè l’aprovi definitivament.

 

El Consell Escolar de Mallorca és un organisme adscrit al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. Després de quatre anys inactiu, el Departament de Cultura, dirigit per Francesc Miralles, va iniciar a final de 2015 els tràmits per restablir-lo. Un procés que va culminar el 28 de setembre de 2016 amb el Ple de constitució.

 

Entre els projectes que té previst impulsar el Consell Escolar de Mallorca aquest 2017 hi ha l’elaboració d’un estudi sobre les intervencions educatives que duen a terme els municipis de Mallorca. L’objectiu és reconèixer formes d’actuar diferents, detectar bones pràctiques i poder analitzar-les en conjunt, en unes jornades que se celebraran durant el primer trimestre de 2018.