Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Museu Krekovic rellança "La peça destacada".

El Museu Krekovic rellança "La peça destacada".

(31/03/2020)

L’activitat va començar abans de l’estat d’alarma i ara s’adapta per continuar-la a xarxes socials

El Museu Krekovic, depenent del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, reprèn a les xarxes les activitats relacionades amb el programa “La peça destacada”, que en aquesta edició se centra en l'obra "Natura morta", de la pintora i escultora Clotilde Pascual Fibla (Barcelona 1885-1958). A partir d’avui es proposa que es facin arribar dibuixos o fotografies d'un objecte quotidià que tengui un significat especial per qui l'envia a museus@conselldemallorca.net. Amb les propostes rebudes s'elaborarà una obra col·lectiva que compartirà a les xarxes.

"Natura morta", de la pintora i escultora Clotilde Pascual Fibla, és una pintura, oli sobre fusta, datada el 1929. S'ha escollit aquesta peça en relació amb la commemoració del Dia de la Dona (les activitats varen començar entorn de 8 de març), amb l'objectiu de posar en valor l'obra d'una de les pintores que estan representades al fons d'Art del Consell. 

Abans que es tancassin els espais expositius com a mesura per frenar l’expansió del coronavirus, es va dur a terme una activitat de difusió  a la sala expositiva, en la qual es va atendre als visitants que es varen acostar a conèixer amb més detall aquesta peça i la seva autora. El programa d’activitat preveia activitats creatives per a públic familiar que ara s’han adaptat al confinament. 

La peça destacada és una iniciativa del Departament de Cultura del Consell de Mallorca a partir de les exposicions estables del Fons de pintura del Consell de Mallorca. Es tracta d'activitats que es volen programar periòdicament al voltant d'alguna de les peces que es troben a les exposicions de la Capella de La Misericòrdia i del Museu Krekovic. 

En aquest projecte hi treballen 2 tècniques historiadores contractades mitjançant la convocatòria de subvenció SOIB VISIBLES 2019-2020.

Dita convocatòria per a l'exercici 2019 està promoguda pel SOIB, pel fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l'Impuls del Turisme Sostenible (ITS), que va destinada a millorar l’ocupabilitat d’aquelles persones desocupades de llarga durada i majors de 30.