Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Jutjat contenciós número 3 comunica al Consell una interlocutòria de mesures cautelaríssimes en relació a l'acte administratiu del rescat del Túnel de Sóller

El Jutjat contenciós número 3 comunica al Consell una interlocutòria de mesures cautelaríssimes en relació a l'acte administratiu del rescat del Túnel de Sóller

(18/08/2017)

Des de la institució insular ja es fa feina per contestar a la demanda de mesures cautelaríssimes que suspèn l'efectivitat del rescat

El jutjat contenciós número 3 ha comunicat avui de matí al Consell de Mallorca una interlocutòria de mesures cautelaríssimes en relació a l'acte administratiu de rescat de Túnel de Sóller. Una interlocutòria que suspèn provisionalment l'efectivitat del rescat.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha assegurat que "aquestes mesures s'han pres únicament amb la demanda presentada per la concessionària al jutjat, sense haver vist l'expedient administratiu i sense haver escoltat el Consell de Mallorca".

A partir d'ara la institució insular té tres dies per presentar l'expedient administratiu al jutjat i dos dies per contestar la demanda de cautelaríssimes que ha interposat la concessionària.

Posteriorment, el jutjat Contenciós Administratiu resoldrà sobre si es manté aquesta suspensió o s'aixeca.

Es dóna aquesta interlocutòria de mesures cautelaríssimes perquè el concessionari diu que dia 1 el setembre es faria efectiu el rescat del túnel de Sóller i no dóna temps de fer el procediment el procés ordinari per unes mesures cautelars.

La consellera Garrido ha recordat que la jurisprudència reiterada en nombrosos ocasions del Tribunal Suprem sempre ha mantingut l'eficàcia de l'acte administratiu quan els perjudicis són avaluables econòmicament "i aquest és el punt en que ens trobam, de fet hem valorat aquests perjudicis en 17,4 milions d'euros i estem en disposició de fer efectiu el seu pagament de manera immediata".