Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El jaciment de Son Peretó estrena 13 panells informatius subvencionats per Patrimoni

El jaciment de Son Peretó estrena 13 panells informatius subvencionats per Patrimoni

(21/11/2019)

L'objectiu del Consell és afavorir la conservació i divulgació del patrimoni arqueològic illenc

El jaciment arqueològic de Son Peretó a Manacor compta amb 13 nous panells informatius amb explicacions sobre les restes paleocristianes, així com del material que se n'ha extret i que forma part del fons del Museu d'història de Manacor. Aquests plafons s'ha pogut instal·lar gràcies a una subvenció d'11925,17 euros concedida per part del departament de Patrimoni del Consell a l'Ajuntament de Manacor.

Durant la presentació del projecte la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha agraït la feina feta tant per part del consistori com del Museu i ha reiterat el suport del Consell a projectes que tenguin com a objectiu fer "que de cada vegada els jaciments siguin més accessibles i estiguin ben conservats". A més, Coll ha destacat la importància de, "després de molts d'anys de donar suport les tasques d'excavació ara fer difusió de la feina feta i dels resultats obtinguts".

La directora del Museu de Manacor, Magdalena Salas, ha explicat que davant la impossibilitat de tenir una persona permanentment a Son Peretó per a poder fer visites guiades, han aprofitat la nova senyalització per a afegir codis QR que apunten a una aplicació en què hi ha textos explicatius, àudios i en llengua de signes. La informació està disponible en català, castellà i anglès.

D'altra banda, la regidora de Patrimoni Històric de Manacor, Núria Hinojosa, ha destacat que, amb la nova senyalització, els codis QR i el fet d'haver pujat la informació a l'aplicació sketchfab, situa el Museu de Manacor està a l'avantguarda en difusió de l'arqueologia. Actualment, el Museu de Manacor compta amb 19 models de peces del seu fons amb models 3D disponibles a l'aplicació i compten amb més de 6.000 visites.

El finançament del projecte de Son Peretó prové de la convocatòria de subvencions de 2019 per a la recuperació d'espais arqueològics i paleontològics i que va posar 217.722,98 € a disposició dels ajuntaments de Mallorca per aquest fi.

Podeu consultar alguns dels models al següent enllaç:

https://sketchfab.com/3d-models/crani-0cae230d68cf4912aa9c3d63c55a10e7