Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El departament de Mobilitat i Infraestructures guanya el Premi Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2020 pel carril bici de Lloseta

El departament de Mobilitat i Infraestructures guanya el Premi Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2020 pel carril bici de Lloseta

(03/04/2021)

El guardó, que atorga el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, reconeix el compromís del Consell de Mallorca per fer més segurs els desplaçaments en bicicleta.

El departament de Mobilitat i Infraestructures ha estat seleccionat com a guanyador del Premi Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2020, en la categoria d’Organitzacions, Institucions i Empreses, amb la seva Bona Pràctica “Carreteres més amables i segures pels ciclistes de Mallorca – Preparació de carril bici de Lloseta”. 

El Jurat dels guardons destaca el foment dels desplaçaments en bicicleta a l’illa promogut pel Consell de Mallorca, i, en particular, el compromís de fer segurs aquests tipus d’itineraris, mitjançant la separació física entre els carrils bici i els carrils de circulació de vehicles a motor. També destaca la consonància d’aquesta mesura amb el tema principal de la campanya SEM 2019: desplaçaments segurs a peu i en bicicleta

L’anunci oficial dels guanyadors i la cerimònia d’entrega dels premis es durà a terme durant la Setmana Europea de la Mobilitat 2021, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. El conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha expressat la seva satisfacció per aquest reconeixement “que consolida les nostres polítiques encaminades a afavorir una mobilitat més segura per als vianants i el foment de l’ús de la bicicleta com a alternativa als vehicles motoritzats”.

Feia cinc anys que cap administració pública rebia el premi en aquesta categoria que reforça les pràctiques de mobilitat sostenible executades pel departament de Mobilitat i Infraestructures, que complementa tots els seus projectes de carreteres amb l’execució d’una senda per a vianants i vehicles no motoritzats. 

La direcció insular de Mobilitat, que depèn d’aquesta àrea, havia presentat com a candidats al premi el carril cívic executat a la variant d’Algaida, a més del de Lloseta.

El passeig es va inaugurar el passat mes de juny. Es tracta d’un vial completament segregat dels carrils per a vehicles motoritzats amb barreres de fusta per garantir la seguretat de les persones usuàries. Fa 5.000 metres de llarg i 2, 5 metres d’ample i connecta els municipis de Lloseta amb Binissalem. 

La seva execució es va completar amb la plantació de 68 unitats d’arbres per donar ombra a alguns dels trams. A més, es va modificar el traçat per integrar altra vegetació que ja es trobava ja a la zona i es va adequar a un antic pou àrab ja existent respectant aquest element patrimonial.