Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Departament de Drets Socials del Consell de Mallorca ha augmentat el seu pressupost un 6,11% fins arribar als més de 211,5 milions d’euros

El Departament de Drets Socials del Consell de Mallorca ha augmentat el seu pressupost un 6,11% fins arribar als més de 211,5 milions d’euros

(23/11/2019)

L’IMAS invertirà 2 milions d’€ per a la construcció de la residència Son Martorell de Palma el 2020

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) comptarà per aquest any 2020 amb un pressupost total de 211.538.590,74 €, el que suposa un 43,40% del pressupost total del Consell de Mallorca. Igualment, s’ha augmentat 11,7 milions d’€ respecte al pressupost de 2019 (un 6,11% més), la qual cosa «referma el compromís de la institució insular per unes polítiques socials fortes que donin resposta a les necessitats de la ciutadania» destaca el conseller de Drets Socials Javier de Juan. 

En la mateixa línia, De Juan precisa que «si observam l’evolució del pressupost de l’IMAS des de la darrera legislatura del pacte de progrés, hem passat de 144.098.528,40 € als  211.538.590,74 €, prop de 67,5 milions d’euros més. Igualment, des del Consell s’ha destinat a despesa social quasi 12 milions més que l’any passat, la qual cosa  demostra que tot i la conjuntura politicoeconòmica actual s’ha fet un esforç des del Consell per prioritzar i garantir la resposta a les necessitats de la ciutadania». 

Pel que fa als principals projectes per a aquest any, des del Departament de Drets Socials s’aposta per augmentar el nombre de places residencials o assistencials per a persones majors. Així, s’invertiran 2 milions d’euros en la construcció de la nova residència de Son Martorell, de Palma. Igualment, dins del capítol d’inversions previst per aquest any, l’IMAS també contribuirà econòmicament en la darrera fase de la construcció de la residència per a persones majors de Marratxí. 

Cal destacar també en la partida pressupostària l’augment de 3,6 milions d’€ per a l’increment dels concerts  per a entitats del tercer sector que atenen a persones amb discapacitat, com a conseqüència de la modificació del conveni col·lectiu del personal que suposa unes millors condicions econòmiques i laborals per al personal d’aquestes entitats i, per tant, una millor qualitat dels serveis que s’ofereixen. Es veuran beneficiats per aquest augment aproximadament 4.000 usuaris i 3.000 treballadors del sector.

Recordar que a l’IMAS s’ha apostat el 2019 per concertar les diferents places de persones amb discapacitat amb un pressupost de 50 milions d’€ anuals aproximadament, en detriment del sistema de subvencions, ja que amb la concertació es dóna una major estabilitat a les entitats, així com una major tranquil·litat als usuaris que saben, així, que els esmentats serveis tendran una continuïtat. 

El Departament de Drets Socials també augmenta uns 3 milions d’€ el capítol de personal amb l’objectiu de consolidar programes que es troben en fase de creixement i que han demostrat ser efectius a l’hora de solventar les necessitats de les persones més vulnerables com per exemple el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) que ja atén 120 persones en el seu propi domicili a 16 municipis de Mallorca; o la Unitat de Convalescència de la residència de Felanitx de l’IMAS que atén persones majors amb necessitats d’atenció sociosanitària derivades directament des de l’Hospital de Manacor.