Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Cor del Teatre Principal tanca la gira dels 35 anys amb un concert al Principal de Maó. El concert serà aquest diumenge 17 de març, a favor de l’Associació contra el Càncer.

El Cor del Teatre Principal tanca la gira dels 35 anys amb un concert al Principal de Maó. El concert serà aquest diumenge 17 de març, a favor de l’Associació contra el Càncer.

(15/03/2019)

El Cor del Teatre Principal de Palma tancarà el cicle de concerts amb motiu dels seus primers 35 anys amb un recital especial al Teatre Principal de Maó que tindrà lloc el proper diumenge 17 de març a les 12 hores.

Dirigit per Pere Víctor Rado i amb acompanyament de la pianista Bea Galán, el concert tindrà una entrada única solidària de 15 euros a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.


Per a l’ocasió, s’ha dissenyat un programa especial que recull amb bona mesura la trajectòria que ha definit el Cor del Teatre Principal de Palma durant les tres dècades i mitja d’existència. Així, el repertori inclou el Coro de románticos, de la sarsuela Molinos de viento, de Pablo Luna, peça amb la qual la formació coral va donar el primer concert, i el Cor de gitanos, de l’òpera Il trovatore, de Giuseppe Verdi, primera òpera en la qual va participar.

A més, el programa inclou altres peces de sarsuela i d’òpera com Doña Francisquita, El anillo de Hierro, Agua, azucarillos y aguardiente, Orfeo ed Euridice, Faust, Samson et Dalila, Mefistofele, I Pagliacci, Macbeth i Cavalleria Rusticana.

 
En gira


El Teatre Principal ha celebrat els primers 35 anys del Cor amb diverses activitats com les dues gires de Nadal, el 2017 i el 2018, que va portar a la formació a oferir concerts a Alcúdia, Inca, Porreres, Calvià, Pollença i Artà. El plat fort de les celebracions va ser el concert dedicat a la Cantata Rei en Jaume I, del compositor mallorquí Parera Fons, que va tenir lloc el passat 5 de desembre amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.


El Cor del Teatre Principal va ser fundat el 1983 i Rafel Nadal va ser el seu primer director. Des de llavors, el Cor ha estat fonamental en les 33 Temporades d’Òpera i ha ofert concerts en nombroses poblacions destacant el de 2006 a la Basílica de Sant Pere de Roma i el de 2015 a la Filharmònica de Berlín.

¿¿¿¿¿¿¿