Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell triplica la presència del No i Punt! als municipis de Mallorca i quadruplica el pressupost per prevenir les violències sexuals a tota la illa

El Consell triplica la presència del No i Punt! als municipis de Mallorca i quadruplica el pressupost per prevenir les violències sexuals a tota la illa

(28/03/2023)

 

  • El conseller de Juan ha destacat del compromís del Consell amb aquesta campanya que enguany disposa de 60 carpes
  • La institució insular i l'ajuntament de Palma presenten la nova campanya i organitzen una jornada de prevenció de les violències sexuals en espais d'oci i festius el mes d'abril

El conseller de Presidència, Javier de Juan, la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, el regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Alberto Jarabo i la directora general de l'àrea de Justícia social, Mertixell Esquirol, han presentat aquest dimarts la nova imatge gràfica de No i Punt! a la plaça de l'ajuntament. També han anunciat la jornada de "Prevenció de les violències sexuals en espais d'oci i festius" que es durà a terme el 20 d'abril.

De Juan ha recordat que la iniciativa va sorgir de l'Ajuntament de Palma i ha destacat que el Consell l'ha fet arribat a tota Mallorca. "Como a mostra del compromís que tenim amb aquesta campanya, enguany triplicam les paradetes que posarem a disposició dels municipis i quadruplicam el pressupost". Així passarà de 20 a 60 paradetes. El contracte és bianual i anualment es destinarà 89.000 euros per les paradetes i marxandatge.

D'altra banda, també ha remarcat que "volem unificar i reforçar aquest rebuig a tota mena de violència masclista, especialment en els espais d'oci i festius, per això ens hem coordinat amb l'ajuntament de Palma", ha dit. I ha remarcat l'èxit total d'una campanya cada vegada més sol·licitada i més efectiva. "Estam a disposició de tots els municipis de Mallorca. La setmana que ve ens reunim amb Sóller de cara al Firó", ha avançat.

L'any 2022 hi ha hagut 34 municipis adherits a la campanya No i Punt!, es va posar a disposició dels Ajuntaments 20 punts d'informació que ha gestionat Intress, amb professionals amb formació especialitzada en violències masclistes i atenció en crisi.

"Hem de ser capaços de sensibilitzar, però també de poder actuar", ha dit el regidor Alberto Jarabo qui ha explicat que des del consistori es treballa per incorporar al pròxim contracte de la campanya "No i Punt!" la presència de les carpes més enllà dels grans esdeveniments de la ciutat: "volem que si una associació de veïnats o una entitat organitza un esdeveniment i sol·liciti un punt d'atenció hi puguem arribar allà també. Creiem que és un canvi important que acosta la campanya a tots els racons de la ciutat"

La directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach ha explicat que a la jornada del dia 20 d'abril hi participa l'antropòloga i comunicadora social especialitzada en gènere, Ana Burgos que amb la conferència. "Narratives mediàtiques sobre les violències sexuals en espais d'oci: de la cultura de la por a la llibertat sexual". També ha destacat que entre les ponents hi l'agent d'Igualtat del Consell de Mallorca, Ana del Ojo. La Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern en Balears va lliurar a Ana del Ojo el Primer Premi a Treballs de fi de Màster (TFM) sobre igualtat i contra la violència sobre la dona. També intervindran Elena Nájera psicòloga del Servei d'Acolliment municipal a víctimes de violència masclista i Nahxeli Beas, jurista i especialista en acompanyament a supervivents de violències sexuals.

La jornada de prevenció de les violències sexuals en espais d'oci i festius s'adreça a personal tècnic municipal, així com a persones, entitats i associacions interessades. El seu objectiu és formar als assistents en l'aplicació de la nova llei 10-2022 integral de llibertat sexual, especialment a aquelles persones que atenen i acompanyen a les víctimes de violència sexual. Per participar-ne cal inscripció prèvia. El termini per inscriure's serà del 3 al 14 d'abril.