Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell se suma a l’Any Dionís Bennàssar amb una mirada que va més enllà de la pintura

El Consell se suma a l’Any Dionís Bennàssar amb una mirada que va més enllà de la pintura

(03/05/2017)

Aquest dijous, 4 de maig, s’inaugura a la capella i a la sala annexa del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma una exposició que reuneix vint pintures a l’oli i una trentena de dibuixos i aquarel·les del pintor pollencí. L’exposició “Dionís Bennàssar, més enllà de la pintura” coincideix amb els 50 anys de la mort d’aquest fill il·lustre de Pollença i Medalla d’Or del Consell de Mallorca l’any 2008.

Amb aquesta mostra el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca pren part activa dels actes de celebració de l’Any Dionís Bennàssar, declarat aquest 2017 per l’Ajuntament de Pollença.

 

“Amb la pintura de Dionís Bennàssar arriben a la Misericòrdia els paisatges de Pollença i el magnetisme de la Serra de Tramuntana però també una dimensió més desconeguda i íntima de la seva obra”, explica el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “és el reconeixement d’aquesta institució a la seva trajectòria a nivell artístic i humà”.

 

L’exposició “Dionís Bennàssar, més enllà de la pintura”, que s’inaugura aquest dijous, coincideix en el temps amb una altra mostra del pintor al Convent de Sant Domingo de Pollença. Totes dues han estat comissariades per Andreu Aguiló: “quan es va declarar l’any 2017 Any Dionís Bennàssar el primer que vàrem pensar és que una de les obligacions que teníem era treure fora tota la seva obra i dur-la més enllà de Pollença, on el pintor és gairebé una llegenda en el sentit que està molt interioritzat en el gust i el coneixement del món de la pintura que té el poble pollencí. Aquesta fascinació que sent Pollença l’hem volguda exportar fins a la Misericòrdia perquè pugui irradiar a la resta de pobles de Mallorca. Un pintor que és conegut però no amb la força que mereix. La seva producció és molt particular i, en aquest sentit, hem fet dues exposicions que mostren obra inèdita, pràcticament tota procedent de col·leccions privades, que van més enllà de la temàtica per la qual és conegut Dionís Bennàssar –un dels paisatgistes per excel·lència de l’Escola de Pollença, deixeble d’Anglada Camarasa-“.

 

La proposta que arriba a la Misericòrdia mostra un Dionís Bennàssar més desconegut per al gran públic, que va més enllà de l’aquarel·la per mostrar una faceta més íntima a través de l’obra damunt paper, dels dibuixos que formaven part del seu Llibre d’Artista, un diari vital en el qual el pintor es mostra de manera més sorprenent, més lliure a l’hora de pintar ja que no varen ser fets per exposar sinó per formar part de la seva crònica vital. “Aquesta obra, els dibuixos damunt paper, és realment el que fa particular aquesta exposició”, explica Andreu Aguiló, “i és la que permetrà als que ja coneixen el pintor descobrir un Dionís diferent, amb unes influències que no són les que sempre se li han reconegut sinó que també tenen a veure amb l’expressionisme alemany, Picasso o Matisse”.

 

Les obres de Dionís Bennàssar romandran a la capella i a la sala de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia fins el 30 de juny. Avui, l’exposició ha estat presentada pel vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, acompanyat del comissari de l’exposició, Andreu Aguiló, també codirector del Museu de Pollença juntament amb Aina Aguiló i la néta del pintor i directora de la Fundació Dionís Bennàssar, Catalina Bennàssar.