Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell reafirma el seu compromís amb la rehabilitació Bellpuig

El Consell reafirma el seu compromís amb la rehabilitació Bellpuig

(22/07/2021)

La brigada de Patrimoni, amb un reforç de personal del programa SOIB Reactiva fan actualment feines de consolidació i restauració que avancen a bon ritme

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han visitat avui les obres de restauració de Bellpuig acompanyades del batle d'Artà, Manuel Galán. En una reunió prèvia a la vista, Consell ha reafirmat el seu compromís amb la rehabilitació de Bellpuig i la investigació al voltant del monestir i les restes arqueològiques i ha ofert col·laboració a l'Ajuntament per a l'elaboració d'un pla d'usos per quan el conjunt patrimonial estigui completament rehabilitat.

Actualment, a brigada de Patrimoni, amb un reforç de personal del programa SOIB Reactiva feines de consolidació i restauració que avancen a bon ritme. Concretament, dos treballadors de la brigada de Patrimoni i dos el programa SOIB Reactiva, estan reparant els murs per a posteriorment col·locar la teulada i protegir les runes de les cases de Bellpuig. Com sempre, en la restauració de les cases de Bellpuig s'utilitzen materials i tècniques tradicionals i pròpies de l'edifici existent com ara bigues i perllongues de fusta, teules vistes tant a la part superior com inferiorment i morter de calç.

"Hem vengut a Artà per refermar el nostre compromís amb el projecte de Bellpuig i amb la conservació d'aquest element patrimonial tan emblemàtic per al municipi. Ara ja estam fent feina en la rehabilitació de les cases i farem una segona fase per acabar de tancar-les i aviat començarà un projecte d'intervenció arqueològica" ha expressat la presidenta Cladera. "Estam també treballant amb l'Ajuntament en un pla d'usos per tal de donar continuïtat de futur al projecte i cercam les vies adients perquè l'accés a Bellpuig estigui garantit per a la ciutadania" ha conclòs.

D'altra banda, el batle d'Artà ha agraït la col·laboració del Consell i ha reconegut que, tot i les dificultats, hem de constatar que s'està fent camí i estam contents". Galán ha recordat que "és important veure com es desenvolupa el projecte i donar-ho a conèixer a tota la ciutadania perquè forma part del nostre patrimoni". 

El programa SOIB Reactiva

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars de persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica per la COVID-19, o persones desocupades de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l'ocupabilitat. Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l'Impuls del Turisme Sostenible (ITS). #SOIBReactiva.

Vídeos

bllpuig