Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell presenta la rotonda nova de Camp de Mar a la carretera d’Andratx

El Consell presenta la rotonda nova de Camp de Mar a la carretera d’Andratx

(13/02/2019)

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha presentat aquest dimecres el projecte de la nova rotonda a l’encreuament entre la carretera  d’Andratx (Ma-1) i Camp de Mar (Ma-1A). A més a més, preveu la construcció d’un vial cívic que recuperarà l’antic camí de la carretera d’Andratx.

D’aquesta manera, l’obra, que actualment es troba en fase de supervisió, tindrà un cost total d’1.332.000 euros i un termini d’execució de set mesos. A més, el Departament ha tingut en compte que les obres no s'executin en temporada alta a causa de la gran afluència de trànsit de la carretera.

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, ha explicat que «es tracta d'una obra necessària per a aquesta zona de l'illa pel volum de trànsit que té diàriament la carretera». Garrido també ha afegit que «avui hem volgut venir a explicar el projecte per donar resposta als dubtes que puguin sorgir als ciutadans».

També, la batlessa d’Andratx, Katia Rouarch, ha expressat que «es tracta d'una necessitat per a tots els andritxols i per a tots els que ens visiten». Rouarch ha explicat que« ara podran circular amb tranquil·litat per un punt de trànsit que sempre havia estat problemàtic».

El director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, i la batlessa d’Andratx, Katia Rouarch, han participat aquest dimecres en la reunió a la sala de plens de l’Ajuntament d’Andratx amb els veïnats i les autoritats del municipi, on s’ha explicat el projecte i s’han aclarit els dubtes de la ciutadania. 

La rotonda
Actualment, la carretera d’Andratx suporta una intensitat mitjana diària (IMD) pròxima als trenta mil vehicles. De manera que, per millorar la fluïdesa del trànsit, es construirà la rotonda nova al mateix nivell de la via, que es justifica per la gran afluència de trànsit que circula per l’encreuament Andratx-Camp de Mar en ambdues direccions. 

Pel que fa a les característiques tècniques de la rotonda, disposarà d’un diàmetre exterior de 49 metres, carrils de 4 metres, vorals interiors de 0,5 metres i vorals exteriors d’1 metre. Quant a la il·luminació, la rotonda tindrà 24 fanals amb tecnologia LED. 


Cal destacar que tant els vehicles que circulin en direcció Palma-Andratx com els d’Andratx-Camp de Mar tindran un carril d’accés directe, que evitarà que hagin de passar per la rotonda. 

Vial cívic
A més de la rotonda, el projecte també preveu construir un vial cívic de 2,4 km i 2,5 metres d’ample, que recuperarà l’antic camí de la carretera d’Andratx, tant per a ciclistes com per a vianants. Aquesta via verda tindrà una tanca mixta de fusta i acer al llarg de tot el recorregut i 200 pins nous que es plantaran quan s’hi faci la intervenció.