Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell presenta els pressupostos de 2022 al Tercer Sector

El Consell presenta els pressupostos de 2022 al Tercer Sector

(29/11/2021)

La presidenta Cladera i la presidenta de l’IMAS s’han reunit avui dematí amb representants de diverses entitats socials

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb la presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i consellera de Drets Socials, Sofía Alonso, ha presentat els comptes de la institució insular per a l’any 2022 a associacions i federacions d’associacions del Tercer Sector social.

Ha estat en una reunió convocada per la presidenta, a la qual han assisit representants de l’Associació Fòrum per la Qualitat FOQUA, el Banc d’Aliments de Mallorca, l’Associació Es Refugi, l’Associació Pa i Mel, la Fundació Trobada, la Fundació Diagrama, l’associació ASPAYM, la confederació d’associacions CERMI, i la Pastoral penitenciària.

El Consell de Mallorca gestionarà l’any que ve 519,6 milions d’euros, 25 milions i mig més que els pressupostats per enguany, el que suposa un increment superior al 5%. Dels 520 milions d’euros totals, 304 es destinen a polítiques socials i, d’aquests, 240,1 corresponen al pressupost de l’IMAS, que creix un 7,85% respecte l’anterior. Cladera ha explicat com la inversió del Consell de Mallorca en els serveis socials públics s’ha incrementat un 66% (96M€ més) des de l’any 2015. “Hem tengut sempre ben clar que la nostra prioritat era reforçar l’atenció a les persones i que ningú que ho hagués de mester quedàs enrere i per això cada vegada hem fet créixer el que destinam a polítiques socials” ha expressat Cladera. “Amb aquest pressupost, el més alt que ha tengut mai l’IMAS, mantenim l’escut social que hem desplegat durant la crisi i consolidam la nostra aposta per uns serveis socials públics que cobreixin les necessitats dels col·lectius amb més vulnerabilitat” ha conclòs.

L’augment pressupostari es reflecteix en totes les àrees de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, amb una pujada considerable d'inversió en relació amb els recursos humans que passen de 82 a 88,6 milions d'euros, que es correspon amb l’aposta per reforçar la plantilla de treballadors públics per a una atenció més personalitzada i de major qualitat. També s'incrementa la inversió destinada a la concertació de places amb les entitats del Tercer Sector, especialment, dels serveis destinats a persones amb discapacitat.

La posada en marxa de la nova residència de Pòrtol que gestionarà l'IMAS i el Servei d'Atenció Integral a Domicili (SAID), que puja de 6,4 a 8 milions d'euros pressupostats per passar dels 200 usuaris actuals a prop de 500 i ampliar-se fins a 50 municipis. S’augmenten també les ajudes del projecte d'Infància i Família, els convenis especialitzats que firma l'Institut Mallorquí d'Afers Socials amb els ajuntaments, que passa de 13,6 a 15,6 milions d’euros, amb l'objectiu de reforçar les ajudes econòmiques a les persones més vulnerables i els serveis socials municipals, creix un 70% l’aportació del consorci de recursos sociosanitaris de les Illes Balears per finançar la construcció de centres de dia en diferents municipis i destaca un increment de la inversió pròpia, que passa d'1,2 a 4,8 milions d'euros, Això permetrà consolidar i reforçar la feina feta per l'IMAS i impulsar projectes com la reforma de la residència Miquel Mir d'Inca, la reforma de la planta 8 de la residència de la Bonanova, i també l'adquisició d'una infraestructura per posar en marxa un nou centre d'inclusió social.

Aquestes reunions s'emmarquen en una ronda de trobades sectorials de la presidenta del Consell per presentar els pressupostos de la institució insular, aprovats de manera inicial.