Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta el projecte «Smart Mallorca» als ajuntaments del Llevant

El Consell presenta el projecte «Smart Mallorca» als ajuntaments del Llevant

(11/03/2019)

La iniciativa s’ha explicat als equips de govern de Manacor, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera, Artà i Capdepera.

El Departament de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca ha presentat aquest dilluns el projecte «Smart Island Mallorca» als ajuntaments de Manacor, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera, Artà i Capdepera. 

El director insular de Modernització i Innovació, Josep Lluis Colom, s’ha reunit amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera; les regidores de Sant Llorenç des Cardassar, Antònia Bauzà, Dolors Sánchez i Alícia Duran;  el batle de Son Servera, Antoni Servera; el batle d’Artà, Manuel Galán, i el batle de Capdepera, Rafael Fernández.

Entre les actuacions, a Sant Llorenç des Cardassar s’instal·laran aturades de bus intel·ligents, punts d’informació turística i un control de visitants als jaciments de s’Illot.

A més, a Manacor es posaran dos punts de visitants als jaciments de Son Peretó i de s’Hospitalet Vell, panells mòbils per controlar el trànsit, diferents punts d’informació turística i aturades de bus intel·ligents. 

Així mateix, a Son Servera destaca la instal·lació d’un control de visitants al jaciment de Mestre Ramon, aturades de bus intel·ligents i punts d’informació turística. 

També a Artà es posarà una estació meteorològica, diferents panells mòbils del control de trànsit i diversos punts d’informació turística. 
Finalment, a Capdepera s’instal·larà un control de visitants al far de Capdepera, un panell mòbil per controlar el trànsit, diferents aturades de bus intel·ligents i punts d’informació turística. 

El projecte
«Smart Island Mallorca» és un projecte presentat pel Consell de Mallorca i finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant Red.es, una entitat pública empresarial del Ministeri d’Economia i Empresa. L’objectiu de la iniciativa, que té un pressupost de 8.876.247,07 euros, és millorar la qualitat de vida dels habitants de Mallorca i dinamitzar l’activitat turística a través de múltiples actuacions en l’àmbit tecnològic. Aquestes es divideixen en sis grans àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, resiliència i govern obert.

L’«Smart Island Mallorca» preveu construir i posar en marxa una plataforma que permeti captar i gestionar la informació de l’illa i posar-la a disposició de la ciutadania en temps real. S’hi podrà accedir a través del lloc web, les app i aturades de bus intel·ligents, els panells d’informació turística i un portal de dades obertes.

També es pretén construir una plataforma turística multicanal que permeti no només donar continguts turístics, sinó també oferir a la persona usuària altres tipus de continguts del seu interès relacionats amb la seva activitat com a visitant de l’illa. L’objectiu de les actuacions de l’àrea de turisme és oferir a les persones que ens visiten informació a qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu, a més de facilitar la coordinació entre les diferents oficines de turisme i amb la resta d’agents del sector turístic.