Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta a l’ajuntament de Santanyí el projecte del nou parc de bombers 

El Consell presenta a l’ajuntament de Santanyí el projecte del nou parc de bombers 

(05/08/2021)

La presidenta Cladera s’ha reunit amb la batlessa Maria Pons per mostrar-li el projecte d’aquesta nova instal•lació dels Bombers de Mallorca i, posteriorment, han visitat el solar on es construirà.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha presentat el projecte del nou parc de bombers de Santanyí a la batlessa del municipi, Maria Pons. A la reunió també han assistit el cap de servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria, l’oficial del Servei, Francesc Grimalt, i altres membres de la corporació municipal.

«Refermam el nostre compromís amb el parc de bombers de Santanyí» ha expressat la presidenta Cladera. «Hem presentat un projecte redefinit, més modern i adaptat a les necessitats actuals dels bombers i donam resposta a una reivindicació no només del municipi sinó de tot el migjorn de Mallorca», ha apuntat la presidenta, que ha dit que l'any 2022 començaran les obres del nou parc.

Es tracta del projecte del que serà el novè parc dels Bombers de Mallorca, que cobrirà la zona sud de l’illa i està previst que tengui una dotació d’un cap i tres bombers permanents, així com quatre vehicles.

«Feim un impuls important per reforçar el cos dels Bombers de Mallorca, ja que d'una banda convocam oposicions amb 32 noves places, la major convocatòria dels darrers 15 anys, i d’altra, invertim en noves infraestructures i equipament perquè puguin dur a terme en les millors condicions possibles una feina essencial per la societat» ha apuntat Cladera, qui s’ha referit a la inversió per renovar i ampliar les infraestructures d’aquest servei.

A més de la licitació de les obres del parc de Santanyí, està previst que a finals d’any estigui en redacció el projecte de reagrupació de tota la prefectura del servei dels Bombers de Mallorca, a una nova seu a Marratxí, i es comenci la reforma integral del parc de Manacor.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha confirmat que «les modificacions que s’han hagut de fer al projecte estaran enllestides a finals de setembre i s’espera que les obres comencin l’any que ve perquè sigui una realitat durant aquesta legislatura».

«És una reivindicació de fa molt de temps, no només de Santanyí, sinó també a sa Colònia de Sant Jordi, Campos o ses Salines», ha expressat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, amb relació a la nova instal·lació, que escurçarà el temps d'actuació, i ha apuntat que «estam contents de que aquest parc de bombers sigui una realitat en el nostre municipi».

El projecte del parc de Santanyí presentat avui a l’ajuntament serà el model de referència per a la resta d’instal•lacions dels Bombers de Mallorca, ja que optimitza diferents variables com el sistema constructiu, la capacitat operativa, aspectes energètics o equipaments. També s’ha dissenyat una torre de pràctiques pionera que donarà resposta a les necessitats diàries de formació i pràctiques del personal.

El projecte també inclou amb una zona de descontaminació, destinada a la protecció del personal tant durant la pandèmia com quan es treballi amb materials contaminants o perillosos. En aquest cas s’han millorat els circuits i els processos de descontaminació tant de vehicles com del personal que ja es contemplaven en el projecte anterior.

Aquest nou model de parc ofereix millores en la distribució dels espais, que són ara més versàtils tenint en compte la modularitat en algunes zones, com el menjador, la sala d’estar, els despatxos o la sala de formació. Tot això permetrà una major adaptabilitat en diferents situacions (ingrés de més dones al servei, situacions de pandèmia, etc).

La parcel•la del futur parc estarà millor adaptada, ja que es separa la zona de pràctiques de la zona d’habitatge, amb un espai verd entre una i l’altra. La instal•lació comptarà amb més llocs de magatzem a la zona del garatge de vehicles i s’incrementa l’espai a la zona del gimnàs, que comptarà amb una terrassa.

Actualment, els Bombers de Mallorca compten amb vuit parcs, a Alcúdia, Artà, Calvià, Felanitx, Inca, Llucmajor, Manacor i Sóller.

Vídeos

Signatura del conveni de cessió dels terrenys de la prefectura dels Bombers