Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell participa a Creta en un projecte sobre rutes de muntanya sostenibles

El Consell participa a Creta en un projecte sobre rutes de muntanya sostenibles

(01/10/2019)

Cinc països del nord del Mediterrani amb un total de 9 ecoitineraris participen a les jornades del congrés EMbleMatiC

“Estem desenvolupant sobre el terreny les mesures necessàries per consolidar ecoitineraris”. La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha resumit d’aquesta manera l’ inici del Projecte europeu  EMbleMatiC, una iniciativa de diversos països europeus al voltant del turisme sostenible de muntanya que es celebra aquests dies a l’illa grega de Creta.

Avui la consellera ha visitat l’ ecoitinerari de la muntanya Psilitoris, el cim més alt de l’illa de Creta. Aquí es recopilarà informació per al desenvolupament de rutes turístiques de muntanya que siguin sostenibles. Psilitoris –alta muntanya en grec- té 2.465 metres d’altura i és un lloc mític que inclou fets de llegenda com el naixement del déu Zeus.

Representants de cinc països de la Mediterrània –França, Itàlia, Albània, Espanya i Grècia- participen en aquestes jornades del projecte EMbleMatiC. L’objectiu prioritari d’aquest congrés es compartir experiències i informació del tractament turístic i ecològic d’alguns dels cims més importants dins de l’àrea esmentada. Així, França aporta les seves rutes en les muntanyes de Canigó i Saint-Victoire. Mallorca ofereix la seva experiència en la gestió de la Serra Tramuntana, Patrimoni Cultural de l’ Humanitat.

El Consell està en vies de finalització de l’ecoitinerari de la muntanya de Galatzó. També es una muntanya especial amb les seves pròpies llegendes i històries com la del comte Mal. La creació d’una ruta d’aquest estil es sempre complexa. El camí que durant tants anys havia estat en desús es va refer, molts marges es van restaurar, s’estan posant panells explicatius de història, fauna i flora autòctones i està en marxa una guia de tot el conjunt.

Un turisme de muntanya sostenible és una de les opcions més evidents per aconseguir una desestacionalització que ofereixi més opcions a més de la clàssica de sol i platja. Tots els països participants al congrés EMbleMatiC estan aportant les seves propostes per consolidar i promocionar l’ús responsable i sostenible de les rutes de muntanya en l’àmbit de la promoció turística.