Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell inicia els tràmits per definir les zones prioritàries per a energies renovables

El Consell inicia els tràmits per definir les zones prioritàries per a energies renovables

(12/08/2021)

La consellera de Territori Maria Antònia Garcías ha remarcat que «el model són parcs fotovoltaics petits que puguin permetre l'explotació agrícola i ramadera».

El Consell de Mallorca ha iniciat els tràmits legals de la modificació número 4 del Pla Territorial Insular (PTI) on es definiran les zones de desenvolupament prioritari d’instal•lacions d’energia renovable. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha recordat que es tracta d’un dels Acords de Govern de Raixa, concretament el punt 97, que marca la necessitat de modificar el PTI per establir unes zones aptes per a la implantació d’energies renovables, d’acord amb criteris d’integració paisatgística i de protecció del territori. 

Garcías ha assenyalat que la zonificació estarà en consonància amb les polítiques de paisatge de la institució insular i també ha remarcat que ha tenir unes dimensions assumibles territorialment. «El model del Consell de Mallorca són parcs fotovoltaics petits que puguin permetre l'explotació agrícola i ramadera», ha afirmat.

La modificació número 4 té en compte el que estableix l'article 46 de la Llei 10/2019 de Canvi Climàtic i Transició Energètica, que especifica diferents aspectes que s’han de tenir en compte com la suficiència de la font d’energia; la baixa productivitat o l’interès agrari de la zona; les necessitats energètiques dels municipis; l’aptitud ambiental i territorial per acollir les instal•lacions; la disponibilitat o proximitat de capacitat de xarxa per evacuar l’energia generada, o les infraestructures de xarxa que esdevindrien necessàries; la preservació de paisatges protegits o especialment representatius i el respecte a les normes d’aplicació directa.

«El futur de la nostra societat passa per la implantació d'energies renovables i amb això hi hem de treballar totes les administracions», ha assenyalat Garcías. D’altra banda, també ha assegurat que la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic han d'anar de la mà del desenvolupament econòmic i seguir criteris d'implantació que redueixin al màxim possible l'impacte territorial i paisatgístic.
 
La consulta pública prèvia a la modificació 4 del PTI es publicà al BOIB el 31 de juliol i té com objectiu recollir tots els suggeriments i propostes relacionades amb el desenvolupament prioritari d’instal•lacions d’energia renovable.