Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell incrementa les subvencions extraordinàries al sector cultural

El Consell incrementa les subvencions extraordinàries al sector cultural

(03/04/2021)

Aquesta setmana, a través de la Fundació Mallorca Turisme, el Consell ha abonat 2,75 milions d’euros d’ajudes directes a diversos sectors econòmics 

El Consell de Mallorca incrementa la dotació de les subvencions extraordinàries per a pal·liar els efectes de la pandèmia al sector cultural amb 100.000 euros més després de pagar gairebé els 400.000 euros d’ajuts directes aprovats inicialment. Aquesta ampliació ja estava prevista amb l’objectiu de donar suport econòmic a totes les baules de la cadena del sector cultural de Mallorca. En total, s’han abonat 357.000 euros a 189 beneficiaris.

Aquesta partida que arriba al sector cultural s’inclou en el pagament de 2,75 milions d’euros en ajudes directes a establiments, empreses i persones autònomes que la Fundació Mallorca Turisme ha abonat aquesta setmana. Amb els pagaments d’aquesta setmana, el Consell ja ha abonat gairebé 17 milions d’euros a prop de 8.483 establiments o empreses des del passat mes de gener.

Des del desembre de 2020, el Consell de Mallorca ha tret diverses convocatòries d’ajudes per un total de 26 milions d’euros amb l’objectiu de compensar la situació econòmica complicada que ha deixat la pandèmia en les empreses de l’illa. Restauració, distribució majorista, discoteques, gimnasos, empreses d’organització d’esdeveniments, empreses i autònoms del sector de la cultura, firaires i balnearis són els sectors beneficiats amb ajudes directes.

Agilitat de la Fundació Mallorca Turisme

El mes de gener es va crear una oficina específica dins de la Fundació Mallorca Turisme per gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts del Consell destinats a contribuir a pal·liar la situació generada per la pandèmia de la covid-19. Aquesta tramitació es fa a través de www.ajutsmallorca.com.

Aquesta oficina també servirà per a gestionar part dels ajuts al teixit empresarial municipal que financen el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca. En global, aquestes ajudes suposaran una inversió mínima de 22 milions d’euros, que també revertiran en el teixit empresarial i comercial de cada municipi en compensació pels greuges econòmics causats per la pandèmia.