Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell impulsa la dinamització econòmica local a través de projecte europeu Eurorural Tourism

El Consell impulsa la dinamització econòmica local a través de projecte europeu Eurorural Tourism

(26/10/2016)

El Departament de Desenvolupament Local participa del projecte europeu, dotat amb 310.000 euros i al qual hi participen 7 països, amb la creació d'un paquet turístic de 7 dies amb l'objectiu de que els tour operadors el comercialitzin durant la temporada baixa.

El Departament de Desenvolupament Local, a través del consorci Eurolocal-Mallorca, participa del projecte europeu Eurorural Tourism el qual té com a principal objectiu el de dinamitzar l'economia local dels municipis de l'illa de Mallorca durant la temporada baixa.

 

El projecte consisteix en la creació d'un paquet turístic en temporada baixa, amb l'objectiu de dinamitzar l'economia dels municipis, el qual apropi i integri els turistes a la vida quotidiana d'una comarca de Mallorca. En aquest cas, el municipi elegit per desenvolupar el projecte pilot ha estat Sóller.

 

El paquet, que té una durada de 7 dies, acosta els visitants a la cultura, les tradicions, el patrimoni i el medi ambient propi de la nostra illa. Durant aquesta setmana, un grup de 5 periodistes especialitzats en turisme, realitzaran activitats pròpies de la vall de Sóller, com per exemple collir i trencar olives, visitar una tafona d'oli, pescar, realitzar excursions per la Serra de Tramuntana, o conèixer l'ofici de marger. A més, i durant la darrera jornada, els turistes podran conèixer una el centre de l'illa amb una visita al jaciment i al Museu Arqueològic de Son Fornés, a Montuïri.

 

El Consell de Mallorca rebut 32.000 euros per participar al projecte europeu, dotat amb un total de 310.000 euros i al qual hi participen 7 països (França, Escòcia, Grècia, Itàlia, Croàcia, Espanya i Bulgària), els quals s'han injectat directament al teixit comercial local, en aquest cas el de Sóller. Una vegada finalitzat aquest projecte, el Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca estudiarà la possibilitat de fer-lo extensiu a altres comarques de l'illa.