Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell i l’Ajuntament de Llucmajor es coordinen per a avançar en els projectes de carreteres al municipi

El Consell i l’Ajuntament de Llucmajor es coordinen per a avançar en els projectes de carreteres al municipi

(14/02/2020)

Representants del Departament de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular i del consistori s’han reunit avui per a concretar nous canvis i millores a les urbanitzacions de Las Palmeras, Maioris, Puig de Ros i sa Torre i a la rotonda de son Verí Nou.

La directora insular de Infraestructures, Olga Martínez, s’ha reunit avui amb el batle de Llucmajor, Éric Jareño, el tinent de batle  d’Atenció a la Ciutadania d’Urbanitzacions, Alexandro Gaffar i del regidor de Mobilitat, Eloy Crusat, per presentar-los els nous canvis i millores als tres projectes previstos pel Consell a la carretera de les urbanitzacions de s’Arenal (Ma- 6014).

Els projectes impliquen l’execució de noves rotondes a l’entrada de les urbanitzacions de Las Palmeras, Maioris, Puig de Ros i sa Torre, així com en la intersecció de son Verí Nou. Les millores presentades avui pel departament de Infraestructures suposen incloure un carril bici que connectarà totes les urbanitzacions i altres millores a favor de la mobilitat sostenible i per al vianant. Aquestes actuacions es troben en la darrera fase de redacció i el següent tràmit consistirà en enviar-les a consideració de la Comissió Balear de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears perquè es pronunciï al respecte. 

La directora insular, Olga Martínez ha afirmat que “s’està treballant per introduir aquestes canvis que suposaran una millora per a la seguretat vial i la mobilitat sostenible, ja que prioritzen el vianant per davant el cotxe”. Segons ha explicat el batle, Éric Jareño, “hem demanat que de moment s’instal·li un mirall al Camí de sa Torre i que es col·loquin senyals de trànsit perquè els conductors no sobrepassin la velocitat indicada de 90 km/hora"; unes actuacions que s'han compromés a fer des del departament de carreteres del Consell.

A l’espera de què es materialitzi l’execució del projecte de rotondes, s’ha arribat a l’acord de què l’Ajuntament pugui emprar la xarxa elèctrica del Consell per poder decorar les rotondes ja existents durant les pròximes festes de Nadal.

Per la seva banda, Alexandro Gaffar ha agraït la “bona voluntat demostrada per la directora insular per tal d’agilitar els tràmits que redundaran en benefici de tots els ciutadans de les urbanitzacions llucmajoreres”.