Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i Cort impulsen Gira-Illa, un festival de grups mallorquins en català

El Consell i Cort impulsen Gira-Illa, un festival de grups mallorquins en català

(24/08/2021)

Serà dia 16 d’octubre a Palma i el cartell el componen Alanaire, Anegats, Reïna i Suasi i els Electrodomèstics.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat avui el festival Gira-Illa, acompanyada per representants dels grups que hi tocaran: Alanaire, Anegats, Reïna i Suasi i els Electrodomèstics. El festival, que tendrà lloc dia 16 d’octubre al Parc de sa Riera de Palma, és possible gràcies a la col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

Durant la presentació, Busquets ha manifestat que «el missatge és clar, una mostra d’amor per la llengua, la cultura i la música en català feta a Mallorca» i ha explicat que en la composició del cartell s’ha tengut en compte que «són una mostra de grups de Mallorca, actuals, que canten en català, que tenen projecció a Catalunya i que aglutinen públic d’edats diferents». Així, Busquets ha posat l’exemple de Suasi i els electrodomèstics, amb un cantant que fa 30 anys que fa música en català, i també Alanaire, «grup emergent que de ben segur té una llarga carrera per endavant». Així mateix, Busquets ha destacat que Anegats serà capaç de congregar públic de diferents generacions gràcies als seus discs, el darrer publicat fa pos mesos. A més, per alguns assistents, potser serà el moment de descobrir Reïna, grup manacorí guanyador del Sona 9 enguany.

La vicepresidenta ha explicat que la motivació per fer aquest festival, just enguany, és «perquè hem vist la necessitat de promoure i incentivar les indústries musicals a Mallorca i visibilitzar els grups en català, ja que la música en directe ha estat una de les grans perjudicades per la pandèmia i darrere els grups que veim als escenaris hi ha una gran quantitat de professionals que fan possibles els concerts i que han hagut d’estar massa temps aturats».

De fet, tots els representants dels grups presents a la roda de premsa han agraït l’oportunitat de participar al festival perquè, segons paraules de José Juan Umbert, guitarrista Anegats, «és també una oportunitat de crear lligams entre les bandes i donar-nos suport mútuament». En aquest sentit, Pep Suasi, ha expressat la voluntat de fer «girar» aquest festival a altres territoris de parla catalana. El cantant mallorquí ha reivindicat la música feta a Mallorca i en català com a «producte local, que també necessita el suport de mallorquines i mallorquins com el varen necessitar els pagesos durant la pandèmia».

Les entrades del festival es posaran a la venda pròximament a través del web https://palmacultura.koobin.cat/

 

Podeu consultar el cartell del festival aquí