Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell fa una crida als majors de 60 anys perquè reprenguin l’activitat amb el pla «Reactiva’t» després de la relaxació de restriccions

El Consell fa una crida als majors de 60 anys perquè reprenguin l’activitat amb el pla «Reactiva’t» després de la relaxació de restriccions

(08/10/2021)

La institució insular, en els dos actes amb la tercera edat en els quals ha participat avui a Palma, ha animat aquest col·lectiu a aprofitar el moment per reactivar-se i els ha transmès la voluntat del Consell d'ajudar-los a aconseguir-ho

El Consell de Mallorca ha animat avui la tercera edat a reprendre l’activitat, després de l’any dur provocat la pandèmia i aprofitant la relaxació de moltes de les restriccions que els afectaven. Aquest és un dels missatges en què s'ha incidit en els dos actes simultanis celebrats avui horabaixa a Palma en els quals s'ha ressaltat la voluntat de la institució insular d’ajudar-los a reprendre l’activitat a través del pla «Reactiva’t».
«Després d’un any especialment difícil per a vosaltres, ara que s’aixequen restriccions i que la situació sociosanitària ho permet, és el moment de reactivar-se i reprendre l’activitat. Per a això, el Consell està fermament decidit a ajudar-vos», ha destacat Teresa Suárez, consellera de Presidència, que, juntament amb la directora insular de Promoció Sociocultural, Carolina Abad, han acudit a l’acte celebrat al local de l’Associació de Gent Gran de la Vileta i Federació de Gent Gran de la CAIB. Per part seva, Jaume Tortella, vicepresident de l’IMAS, i Omar Lamin, director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics han participat a l’acte que s’ha duit a terme a la FELIB. Entre els dos actes hi estaven convidats representants d’un centenar d’associacions de gent gran de Palma i municipis del Ponent de Mallorca.
Tots ells han detallat a les persones assistents les accions dissenyades per a majors de 60 anys en el pla «Reactiva’t», amb l’objectiu d’ajudar-los a «reactivar-se socialment, emocionalment i físicament”, en paraules de Teresa Suárez, després de l’any tan dur que han patit. En aquest sentit, Suárez els ha llançat un missatge d’agraïment per la «lliçó de fortalesa i pels sacrificis en un any de grans patiments per a aquest col·lectiu».
A més, ha insistit en la crida que han fet a reactivar l’activitat després de la relaxació de les restriccions, que inclou l’augment de la capacitat permesa als interiors, el permís per organitzar dinars o berenars amb les mateixes mesures que als establiments de restauració, la supressió del nombre màxim de cantants a les corals, el permís per fer ball de saló i similars amb l’ús de màscares o les ballades populars i socials mantenint algunes condicions especialment en els casos en què se celebrin en interiors.
El pla «Reactiva’t» és un pla transversal d’activitats dissenyades pels departaments de Presidència, Turisme i Esports, i Drets Socials, que inclou activitats físiques, de socialització i de suport psicosocial. Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la gent major de 60 anys de Mallorca, preveu fer activitats d’oci i turístiques, promoure hàbits de vida saludables, fomentar l’exercici físic, donar suport psicosocial i terapèutic davant situacions generades per l’impacte de la pandèmia, reprendre l’activitat presencial de tallers d’estimulació cognitiva o potenciar activitats socioeducatives de caràcter intergeneracional.
El pla «Reactiva’t» inclou el programa «Gaudeix l’illa sènior», a través de la Fundació Mallorca Turisme. És una iniciativa del Consell per a la reactivació econòmica i social, a través del foment del sector turístic, mitjançant 1.800 estades dobles en hotels de Mallorca, perquè la gent gran pugui gaudir d’activitats esportives i del turisme actiu. També s’hi uneix el programa «Mou-te amb salut», del Departament d’Esports, amb propostes per als ajuntaments d’activitats d’envelliment actiu per a la segona edat (entre 40 i 60 anys) i per als majors de 60. El programa «Suport psicosocial» de l’IMAS, a càrrec de l’Equip de Vellesa i Família de l’IMAS (EVIF), per a la gent gran amb dificultats psicològiques derivades de l’impacte de la pandèmia, reprèn l’activitat presencial amb tallers d’estimulació cognitiva a tots els municipis de Mallorca on es duien a terme fins al moment aquestes activitats. 
A més, s’hi uneix el projecte «Xerram de tu» a tots els municipis de Mallorca on es duen a terme tallers d’estimulació cognitiva. També s’hi inclou la potenciació d’activitats socioeducatives de caràcter intergeneracional als diferents municipis on l’Equip de Vellesa i Família i les llars intervenen, en col·laboració amb els centres formatius i la resta de serveis de la comunitat. 
Quant a la promoció sociocultural, el Departament de Presidència treballa en diferents projectes, com la reedició de la guia de recursos socioculturals, visites guiades a edificis i equipaments d’interès històric i cultural, i activitats de dinamització i formació. En aquest sentit, Carolina Abad ha destacat en la seva intervenció la decisió del Consell d’actualitzar i de reeditar la guia de recursos socioculturals de Mallorca.
Paral·lelament el Consell, a través de la Direcció insular de Promoció Sòciocultural ha editat una sèrie de vídeos que recullen els testimonis i experiencies de persones del col·lectiu de gent gran en el procés de reprendre la seva activitat lúdica i social després de la pandèmia. El primer d'aquests vídeos es pot veure en el següent enllaç: https://youtu.be/RHNDB6D7-F8