Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell Executiu proposa Jorge Fernández del Valle com a coordinador de la comissió d'experts en relació als casos d'explotació sexual infantil en menors tutelats

El Consell Executiu proposa Jorge Fernández del Valle com a coordinador de la comissió d'experts en relació als casos d'explotació sexual infantil en menors tutelats

(19/02/2020)

El Consell Executiu reunit avui ha acordat proposar Jorge Carlos Fernández del Valle com a persona que coordini la Comissió d'Experts amb relació als casos d'abusos i explotació sexual infantil en menors tutelats aprovada durant la passada plenària del Consell de Mallorca.

Aquest és un dels noms que es traslladarà dilluns que ve al Consell Rector de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, juntament amb la resta d'experts que es proposaran com a membres integrants de la futura comissió.

Jorge Fernández del Valle és catedràtic d'Intervenció Psicosocial de la Universitat d'Oviedo i director del Grup d'Investigació en Infància i Família (GIFI) d'aquesta universitat. Com a director del GIFI, dedica la seva investigació a l'avaluació de serveis d'infància en situació de desprotecció i, especialment, en programes d'acolliment residencial i familiar. Ha assessorat i desenvolupat treballs i instruments d'avaluació per a diverses administracions públiques tant en programes d'acolliment familiar i residencial com en plans d'infància, i coopera amb diverses comunitats autònomes en assessorament i avaluació de programes sobre protecció a la infància. També ha participat en diversos projectes europeus sobre menors en risc i programes de suport a adolescents en el sistema de protecció.

Expert investigador i docent, Fernández del Valle també ha treballat d'educador social i psicòleg en centres de protecció de menors i programes d'intervenció familiar i ha estat coordinador de la secció de serveis socials del Col·legi Oficial de Psicòlegs del Principat d'Astúries i membre del comitè de deontologia professional.

La creació de la Comissió d'Experts compta amb el suport del darrer ple del Consell de Mallorca i té com a objectiu analitzar les circumstàncies de l'explotació sexual a menors tutelats, així com proposar millores i actuacions que es puguin aplicar a la xarxa de protecció de menors tutelats de Mallorca.