Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell executarà la Ronda Nord d’Inca durant aquesta legislatura

El Consell executarà la Ronda Nord d’Inca durant aquesta legislatura

(11/10/2019)

El conseller de Mobilitat i Infraestructures i el batle d’Inca han acordat la continuïtat d’aquest i altres projectes previstos al municipi, per valor d’uns 6 milions d’euros.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, s’ha reunit avui amb el batle d’Inca, Virgilio Moreno, per revisar i definir les accions que es duran a terme al municipi en matèria de mobilitat. La trobada ha servit per ratificar la continuïtat dels projectes que hi ha en marxa, per valor d’uns 6 milions d’euros.

En aquest sentit, el conseller executiu s’ha compromès a culminar la Variant Nord d’Inca. Serà un projecte redimensionant, que minimitzarà l’impacte mediambiental; “ho enfocam des del punt de vista de la mobilitat sostenible, ja que aconseguirà eliminar tot el trànsit rodat pesat del centre del municipi. Hem de prioritzar els vianants per damunt dels cotxes”, ha dit Iván Sevillano.

Per la seva banda, el batle d’Inca ha destacat que “la reunió ha estat molt fructífera”. Moreno ha agraït “el compromís que aquest projecte tant important per la nostra ciutat sigui una realitat aquesta legislatura. És molt important per la mobilitat interna, som un municipi de gairebé 25.000 vehicles censats. Com a capital de comarca es fa més que necessari que aquesta ronda sigui una realitat el més aviat possible”.

Durant la reunió s’han tractat altres qüestions, com ara el reforç de ferm de la carretera Ma-3240, entre Inca i Sineu, i la construcció d’un eix cívic que connectarà el nucli urbà amb l’hospital comarcal. El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha afirmat que “no és acceptable que encara no es disposi de cap accés a peu a l’hospital comarcal. Tant en aquest projecte com en el de la Ronda Nord inclourem sendes per a bicicletes i vianants; perquè es pugui fer ús d’aquests trams sense necessitat d’agafar el cotxe, que és pel que estam apostant”.

En aquesta línia, Consell i ajuntament, estudien la possibilitat d’instal·lar aparcaments dissuasius al municipi, “en breu arrancarem amb la redacció del Pla d’aparcaments dissuasius i, en aquest sentit, necessitem tota la col·laboració per part dels ajuntaments a efectes de la localització dels terrenys més aptes. Han de ser llocs de fàcil accessibilitat i molt bé interconnectats amb el transport públic”.

També s’ha ratificat el projecte de rotonda de la intersecció de la carretera de Sineu amb el camí vell de Muro, una petició històrica de la cooperativa pagesa i del pagesos del municipi.