Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell dona suport a l’empresa local Madreperla en la promoció exterior de la perla de Mallorca

El Consell dona suport a l’empresa local Madreperla en la promoció exterior de la perla de Mallorca

(24/05/2021)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, acompanyat del batle de Manacor, Miquel Oliver, han visitat l’empresa del municipi Madreperla, que treballa la producció de perles de Mallorca i ha rebut un ajut econòmic del Consell per a les seves actuacions de promoció exterior de 2019 i 2020.

La Direcció Insular de Promoció Econòmica, a través de la convocatòria anual de subvencions per a l’impuls del producte de Mallorca, beneficia empreses locals com Madreperla. Amb la seva presència a les fires més importants del món de disseny, joieria i bijuteria (Madrid, Milà, París, Hong Kong, Las Vegas i Miami), aquesta microempresa promociona les perles de Mallorca, producte emblemàtic de l’illa. A més, tots els seus articles es serveixen amb una etiqueta i una garantia de perles de Mallorca, fetes a Manacor. 

La voluntat de les dues parts és mantenir la col·laboració aquest 2021. Concretament, les subvencions de Promoció Econòmica podran beneficiar la posada en marxa del comerç en línia de Madreperla i la renovació de la imatge corporativa.

Paral·lelament, aquesta microempresa ha aprofitat l’aturada de l’activitat econòmica per mor de la covid-19 per renovar les seves instal·lacions  a Manacor i preparar-les per poder mostrar el procés de fabricació de les perles. De fet, la seva tècnica de producció de les perles de Mallorca es basa en un vidre opalí de fabricació especial. D’aquest vidre s’obté el nucli de la perla, que després és immers en un esmalt especial que n’assegura la luminescència, el color i la resistència. 

El producte més rellevant i diferenciador de Madreperla és la perla barroca, que es fabrica de manera totalment artesanal, ja que es fa a mà i una a una, a diferència de la perla llisa que té un procés de fabricació mecanitzat.