Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell dona suport a l’ajuntament de Calvià en projectes a favor de la sostenibilitat ambiental

El Consell dona suport a l’ajuntament de Calvià en projectes a favor de la sostenibilitat ambiental

(02/10/2019)

El conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, per posar en comú les actuacions que comparteixen aquestes dues institucions. Calvià, un dels municipis amb més població i recursos de Mallorca, pot optar també als diferents ajuts que ofereix el Consell de Mallorca a través de Cooperació Local. 

Així, les actuacions subvencionades des de Cooperació Local entre 2016 i 2019 en el municipi afavoreixen, per exemple, la reforma d’instal·lacions municipals o la millora de vies públiques. Igualment, el Departament insular destina finançament a Calvià per implementar projectes contra la contaminació atmosfèrica i a favor de l’estalvi energètic. 

Precisament, ha quedat palesa la intenció de les dues institucions per treballar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. El Departament de Jaume Alzamora pretén incentivar tots els ajuntaments perquè redactin i implementin un Pla d’Acció per l’energia sostenible i el clima (PAESC) i, alhora, Calvià ha refermat el seu compromís amb l’Agenda 2030, l’eina de les Nacions Unides per treballar a favor del desenvolupament humà sostenible. En aquest sentit, el municipi de Calvià està adherit al Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l'Energia Sostenible.

Els han acompanyat la primera tinent de batle, Nati Francés, i el director insular de Cooperació Local, Jaume Tomàs. 

Des del mes de setembre, el conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, visita els municipis mallorquins i manté reunions amb els batles, batlesses i equips de govern d’arreu de l‘illa. Amb aquestes trobades, es pretén explicar les diferents línies d’ajuts del Departament i algunes de les accions que es plantegen per a 2020. 


En el cas concret de Cooperació Local, la intenció en aquestes reunions és escoltar els suggeriments dels consistoris respecte als projectes subvencionables amb el pla especial d’inversió municipal. 

Temes en comú de les àrees de Participació i Joventut 

Per altra banda, el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura, s’ha reunit amb Rafel Sedano, tercer tinent de batle, i Marga Plomer, regidora delegada especial per a Joventut i Participació ciutadana, a qui ha exposat les accions que es desenvolupen des del Consell en aquestes matèries. A més, els regidors de Calvià han exposat al director la nova Ordenança de Participació Ciutadana que es va aprovar recentment. Així mateix, han previst fer una altra reunió al Generador, l'edifici municipal juvenil.