Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destinarà 450.000 euros per a la contractació socialment responsable

El Consell destinarà 450.000 euros per a la contractació socialment responsable

(01/02/2018)

Aquesta xifra correspon a la reserva de mercat que aprovarà la institució insular al proper Ple.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la directora insular d’Hisenda i Pressuposts, Cristina Ballester, han presentat l’acord de reserva de mercat a través del qual es destinaran 450.000 euros a contractes socialment responsable.

El conseller Bonet ha manifestat que es tracta «d’una passa molt important pel que fa a la contractació responsable, fruit de la feina de l’Oficina de Responsabilitat Social que es va posar en marxa fa uns mesos». L’acord «suposa un canvi important sobre com s’ha fet la feina fins ara al Consell», segons el conseller.

La iniciativa consistirà que per una sèrie de contractes del Consell, només es podran presentar al concurs empreses d’inserció o centres especials d’ocupació.

La quantitat es desprèn després d’haver analitzat totes aquelles activitats i serveis que la Llei de contractes públics permet destinar a la reserva de mercat. S’ha marcat, per ser el primer any, un 1,1% del total que es tradueix en 450.000 euros.

Bonet ha assenyalat que aquest percentatge és «prudent i acurat». Per a decidir aquest percentatge, també s’ha tengut en compte la capacitat que poden tenir les empreses d’inserció i els centres especials d’ocupació de les Illes Balears. En total, existeixen 2 empreses i 45 centres a l’arxipèlag. L’any passat, fora la reserva de mercat, es varen destinar uns 150.000 euros a empreses d’aquest tipus.

Algunes les activitats que es poden acollir a la reserva de mercat són de neteja, jardineria, transport, càtering o impremta, entre d’altres.

Finalment, al directora insular Ballester ha afirmat que «esperam que el nombre d’aquestes empreses puguin anar en augment i suposi un efecte multiplicador sobre l’economia de Mallorca».