Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 500.000 euros a reforçar la participació mallorquina en coproduccions minoritàries cinematogràfiques nacionals i internacionals

El Consell destina 500.000 euros a reforçar la participació mallorquina en coproduccions minoritàries cinematogràfiques nacionals i internacionals

(29/03/2023)

L’objectiu dels ajuts és fomentar l’intercanvi creatiu, professional i artístic de l’illa amb la resta de territoris

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui una línia de subvencions de la Fundació Mallorca Turisme de 500.000 euros per reforçar la participació mallorquina en coproduccions minoritàries cinematogràfiques nacionals i internacionals.

L'objectiu d'aquests ajuts és fomentar l'intercanvi creatiu, professional i artístic entre l'illa i la resta de territoris en matèria de coproducció cinematogràfica.

La subvenció, que es publicarà en el BOIB els pròxims dies, està dirigida a productores audiovisuals independents que tenguin el 20 per cent del finançament assegurat en el moment de sol·licitar l'ajuda. A més, com a requisit, un 25 per cent del rodatge s’ha de fer a Mallorca.

Així mateix, la despesa total que es faci a Mallorca, inclosa la contractació de personal tècnic i artístic o el lloguer de material i espais, ha de ser igual al percentatge de participació en el projecte de la productora mallorquina.

Un altre requisit per optar a aquests ajuts és que el rodatge de l'obra, que pot ser un llargmetratge o una sèrie, ha de començar després de ser-li adjudicada l'ajuda i finalitzar, com a màxim, el 30 de setembre de 2025.

La quantitat que es percerbrà variarà en funció del volum del pressupost total de l'obra. Ara bé, aquest no pot superar el 60 per cent de la quantitat que aporti la productora mallorquina al pressupost total de l'obra.

Així, per a pel·lícules o sèries amb un pressupost de fins a 1 milió d'euros l'ajuda màxima serà de 50.000 euros. Per a les que comptin amb entre 1 i 3 milions, serà com a màxim de 100.000 euros. Mentre que, si la inversió supera els 3 milions d'euros i el 75 per cent del rodatge té lloc a Mallorca, l'ajuda pot arribar fins als 150.000 euros.